Γίνε μέλος1. Γιατί …και συ ζεις τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εξαντλητικά ωράρια, το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση, την καταπάτηση και μη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης, τους μισθούς πείνας, την απλήρωτη εργασία, την τρομοκρατία, τις απολύσεις, την ανεργία. Γιατί και συ ζεις τις συνέπειες τις καπιταλιστικής κρίσης, που ισοπεδώνει τα δικαιώματα μας προς όφελος των μονοπωλίων.
2. Γιατί….. εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε δικαιώματα, έχουμε ανάγκες και αξιοπρέπεια. Δεν μπορούμε να σκύβουμε το κεφάλι, να λέμε «ότι να είναι να γίνει ας γίνει», να εγκαταλείψουμε την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργανωμένη, στη συλλογική δράση και όχι στην αναζήτηση ατομικών λύσεων γιατί αυτό μας αποδυναμώνει και εξυπηρετεί αυτούς που πλουτίζουν με την εκμετάλλευση του δικού μας κόπου.
3. Γιατί…….. στο σωματείο θα γνωρίσεις τα δικαιώματα σου, τι σημαίνει συλλογική σύμβαση, ωράριο, ρεπώ και άδεια, τι ωράριο πρέπει να δουλεύουμε, τι μισθό πρέπει να παίρνουμε και πως και τα διεκδικούμε.  Το σωματείο μας είναι το δικό μας «αποκούμπι». Αυτό θα σε υποστηρίξει, θα σου σταθεί σε κάθε δυσκολία, θα είναι μαζί σου για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.
4. Γιατί……. Σωματείο σημαίνει γνωριμία με τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης. Ανάπτυξη της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης. Μέσα από το σωματείο θα κρατήσουμε υπερήφανη, αξιοπρεπή στάση για κάθε πρόβλημα. Σωματείο σημαίνει αγκάλιασμα των νέων συναδέλφων και συναδελφισσών που μπαίνουν στον κλάδο μας χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει δικαίωμα. Στήριξη σε κάθε τους βήμα.
5. Γιατί…… αλλιώς χτυπάς με ένα δάκτυλο κι αλλιώς με τη γροθιά. Αυτό είναι το σωματείο μας. Σε αυτό θα βοηθήσει και η δική σου συμμετοχή. Γιατί αυτό που δεν μπορούμε να πετύχουμε ο καθένας μόνος του, μπορούμε να το κατακτήσουμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιστούμε για τα συμφέροντα μας.

Με αυτόν τον τρόπο απαντάμε στις απειλές, στην εργοδοτική τρομοκρατία. Με τη δύναμη της εργατικής αλληλεγγύης και της ταξικής ενότητας αναμετριέται το σωματείο μας με την εργοδοσία που καλλιεργεί το φόβο της απόλυσης.

6. Γιατί…… το σωματείο μας παλεύει για αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες των συναδέλφων και των οικογενειών τους:
-Πλήρη- σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις.
-Ουσιαστική προστασία και στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους
-Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, κατάργηση του ωρομισθίου
-7ωρο-5μερο-35ωρο και κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας
-Κατάργηση του απελευθερωμένου ωραρίου
-Να μην εφαρμοστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα. Καμιά μείωση μισθών, καμιά υπογραφή ατομικής σύμβασης. Καταγγέλλουμε την ΣΣΕ που υπογράφηκε από την ΟΙΥΕ με μείωση μισθών 6,7%.
-Υπογραφή νέας ΣΣΕ για το εμπόριο με βασικό μισθό 918€ μεικτά ως βάση διαπραγμάτευσης για αύξηση στους μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
-Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια δωρεά Υγεία και Παιδεία.


Σκέψου καλά:
Οι μεγαλέμποροι, οι ιδιοκτήτες των supermarkets έχουν την εξουσία στα χέρια τους, έχουν τις δικές τους κυβερνήσεις και παρόλαυτα είναι οργανωμένοι στις δικές τους οργανώσεις. Για να καταπατούν τα δικαιώματα μας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Εμείς, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να μείνουμε ανοργάνωτοι, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!
Η αντεργατική επίθεση γίνεται διαρκώς πιο επικίνδυνη. Η ανεργία, οι άθλιοι μισθοί, η κατάργηση των δικαιωμάτων μας στρώνουν το δρόμο στην λεγόμενη «ανάπτυξη» και την «ανταγωνιστικότητα» που θα ωφελήσουν μόνο τα μονοπώλια την επόμενη μέρα της καπιταλιστικής κρίσης.

Ένα είναι το σύνθημα μας: κανείς μόνος του στην κρίση- όλοι για έναν και ένας για όλους!

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων από το 2007 που στο τιμόνι της βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις, που  συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., έδωσε μεγάλες και μικρές μάχες. Βοήθησε στην οργάνωση από τα κάτω μέσα στους χώρους δουλειάς με σωματειακές επιτροπές  εκεί που παράγεται ο πλούτος και που φουντώνει η εργοδοτική τρομοκρατία. Στήριξε εκατοντάδες συναδέλφους, αναμετρήθηκε με την εργοδοσία, δεν τα «δίπλωσε» και δεν φοβήθηκε κανένα και τίποτα. Μπήκε μπροστά στον αγώνα για να μην περάσουν τα κατάπτυστα μέτρα, βρίσκεται στο πλευρό των ανέργων συναδέλφων με την επιτροπή που δημιούργησε το 2009 για την διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης και προστασίας τους αλλά κυρίως με τη διεκδίκηση δουλειάς για όλους.
Το σωματείο είναι το όπλο μας και έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε σε αυτό και να συμμετέχουμε στη ζωή και τη δράση του. Για να το κάνουμε πιο μαζικό πιο δυνατό ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Για να γίνει αυτό είναι αναγκαία η δική σου συμμετοχή. Η εμπειρία του εργατικού κινήματος αυτό δείχνει, μόνο με την πάλη και την οργάνωση μας κατακτήθηκαν δικαιώματα.

Για εγγραφές και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία του σωματείου που βρίσκονται στο ΕΚΗ, Λ. Δημοκρατίας 10, 2ος Όροφος, καθημερινά 19:00-21:00, τηλ. 2810283787

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου