Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019
ανακοίνωση ΓΙΑ τις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ JUMBO

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα, εργαζόμενοι στα jumbo

Ο εργοδότης της εταιρείας JUMBO απαιτεί την υπογραφή των εργαζομένων σε μία τροποποιητική σύμβαση εργασίας στην οποία ελαστικοποιεί ακόμη περισσότερο τον εργάσιμο χρόνο, μετατρέποντας το 5θημερο σε 6ημερο  ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας μεταβάλλοντας ακόμα και το ημερήσιο  ωράριο εργασίας από συνεχές σε διακεκομμένο πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας.
Επίσης σε αυτή τη σύμβαση ο εργαζόμενος καλείται να δηλώσει με την υπογραφή του ότι ¨έλαβε πλήρη γνώση του ισχύοντος κώδικα δεοντολογίας και επιχειρηματικής συμπεριφοράς της εργοδότριας εταιρείας, όπως έχει εγκριθεί με αποφάσεις του Δ.Σ. αυτής¨ , χωρίς να γνωρίζει καν ο εργαζόμενος τι είναι αυτό.
Οι έμμεσες και άμεσες πιέσεις που ασκεί κάθε εργοδότης όπως και ο συγκεκριμένος για να εκμαιεύσει την υπογραφή των εργαζομένων είναι γνωστές.
Αυτή είναι  νέα εποχή της ¨δίκαιης ανάπτυξης¨  που ετοιμάζουν για μας τους εργαζόμενους στο εμπόριο, αυτά τα μέτρα  είναι συνώνυμη της εργοδοτικής ασυδοσίας και εκμετάλλευσης που μεταφράζεται σε υπερεκμετάλλευση, εντατικοποίηση της δουλειάς, απουσία ουσιαστικών μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς  και όποιο πρόσφορο μέσον σκαρφίζεται η εργοδοσία για το ξεζούμισμα των εργαζομένων, με στόχο την ανάπτυξη των κερδών.
Αυτές οι μεθοδεύσεις της εταιρείας JUMBO δεν είναι κάτι διαφορετικό από την ¨κανονικότητα¨ που ισχύει για εκατομμύρια εργαζόμενους στις χώρες της Ε.Ε. και όχι μόνο, είναι η υλοποίηση της οδηγίας ΣΕΡΚΑΣ της Ε.Ε.,  και όχι μόνο για εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και 68 ωρών (πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ για την Κυριακάτικη αργία), όλα αυτά είναι η συνέχεια των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης που προπαγανδίζει τις ¨μεταμνημονιακές εποχές¨.
Η ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου καλούμε  τους εργαζόμενους στα JUMBO να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας, να μην εμπιστευτούν κάποιους καλοθελητές που θα τους υποσχεθούν ότι  το Υπουργείο Εργασίας, δηλαδή  ο μηχανισμός της κυβέρνησης, θα παρέμβει υπέρ τους και ίσως και με κάποια νομικά μέσα να αποφύγουν την πολιτική της εργοδοσίας, τους έχουμε δει τους ξέρουμε καλά καλούμε τους εργαζόμενους να μη τους εμπιστευτούν .
Να μην  υποκύψουμε  στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την υπογραφή μας σε ένα χαρτί που απαιτεί να χαρίσουμε τη ζωή μας στον εργοδότη, μπορούμε να πάρουμε πίσω την υπογραφή μας διεκδικώντας αγωνιστικά, οργανωμένα με το κλαδικό μας σωματείο δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.
     Εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε με την δράση μας μέσα από το ταξικό σωματείο μας να βάλουμε φρένο στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς και στα χρόνια της κρίσης αλλά και σήμερα στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης.
     Συνάδελφοι στην επιχείρηση JUMBO σας απευθύνουμε κάλεσμα, θαρρετά, χωρίς φόβο να πιστέψετε στη δύναμή σας! Να γίνετε μέλη στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο όλων των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου. Να ενημερωθείτε υπεύθυνα, να δράσουμε από κοινού με σκοπό να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια για εμάς και τις οικογένειες μας!
     Έχουμε την υποχρέωση και την δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να ανατρέψουμε την εντατικοποίηση της δουλειάς, τους χαμηλούς μισθούς, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την διεύρυνση του ωραρίου και κάθε τι που τσακίζει τη ζωή μας για το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. 
   
Το Δ.Σ.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου