Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

 Δελτίο τύπου για το εορταστικο ωραριο
Εξορμήσεις σε καταστήματα και μονοπωλιακούς ομίλους στο κέντρο του Ηρακλείου πραγματοποίησαν το ΔΣ και μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, με αφορμή τη χθεσινή Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.
Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους τονίστηκε η ανάγκη για ένταση της πάλης για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας,  την κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο,  την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που θα καλύπτει τις ανάγκες μας  με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

Το σωματείο μας προέταξε επίσης στους εργαζόμενους του κλάδου ειδικά για  αυτήν την περίοδο που διανύουμε το εορταστικό ωράριο μια σειρά διεκδικήσεις, όπως την τήρηση των ωραρίων, την πληρωμή των ωρών υπερεργασίας και υπερωρίας, τη χορήγηση των ρεπό και την εξασφάλιση του αναγκαίου χρόνου ξεκούρασης ανάμεσα στις βάρδιες.
Ενημερώσαμε τους συνάδελφους ότι η καταβολή  δώρου Χριστουγέννων πρέπει να πραγματοποιηθεί  μέχρι την Παρασκευή 21/12/18, καλέσαμε τους συναδέλφους να μην διστάσουν να καταγγείλουν στο σωματείο την οποιαδήποτε παράβαση συναντήσουν. Στόχος μας είναι το σωματείο μας να πρωτοστατήσει και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρονιά  στη διασφάλιση των  δικαιωμάτων  των εμποροϋπαλλήλων.
Τέλος η ένωση ιδιωτικών υπάλληλων Ηρακλείου κάλεσε τους εργαζόμενους να γραφτούν και να συμμετέχουν στον σωματείο τους, να το δυναμώσουν ακόμα περισσότερο, με στόχο  το επόμενο διάστημα από ακόμα καλύτερη βάση να συζητήσουμε πως εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θα κάνουμε πράξη το σύνθημα
«Μπροστά οι δίκες μας ανάγκες !»
Δίνουμε συνέχεια μετά την απεργία στις 29/11 με την δυναμική συμμέτοχη μας στο συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Δεκέμβρη 7μμ στην Πλατεία Λιονταριών, ενάντια στην ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 του πρώτου ¨μεταμνημονιακού¨, που εμπεριέχει όλα τα  μέτρα κι όλους τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων που έριξαν στα τάρταρα τους μισθούς και τα εργασιακά μας δικαιώματα και πλειοδοτεί στην επίθεση στα δικαιώματά μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
·         Καμιά επέκταση του ωραρίου. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·         Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
·         Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
·         Μέτρα υγείας  και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
·         Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.
·         Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεϊκές οικογένειες.
·         Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου