Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 15 ΙΟΥΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε χθες, κοινή συνέντευξη τύπου των κλαδικών σωματείων στο εμπόριο  από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, σε συνέχεια της παγκρήτιας σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Ιούλη για το συντονισμό  και την προετοιμασιά της απεργιακής μάχης στις 15 Ιούλη με αίτημα:

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας- Καμμιά επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.Εκπροσωπώντας το σωματείο μας, η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου, Εύη Χατζημηνά, επεσήμανε οτι 2 φορές τον τελευταίο χρόνο έχουμε αποτρέψει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι της 11 το βράδυ, που αποτελεί πάγιο αίτημα του εμπορικού και τουριστικού κεφαλαίου, δείχνοντας τις δυνατότητες που έχει το κίνημα όταν έχει κατεύθυνση σύγκρουσης με τους μεγαλέμπορους , απέναντι στην υποταγή και την μοιρολατρία που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Τόνισε οτι την Κυριακή η μάχη της  απεργίας θα δοθεί από νωρίς και καλεί τους εργαζομένους να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το σωματείο, συμμετέχοντας στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στα Δικαστήρια.

Εκ μέρους των εργαζομένων στα Χανιά, αναφέρθηκε στο θέμα ο Φώτης Ρηγανάκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τονίζοντας ότι οι αλλαγές αυτές στην αγορά εργασίας ωφελούν τις πολυεθνικές εταιρείες, εις βάρος των μικρότερων επιχειρήσεων  και των  εμποροϋπαλλήλων. Τόνισε οτι ο αγώνας των εργαζομένων θα ενταθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για τα δίκαια αιτήματά μας. Η απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά πραγματοποιείται από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων στις 11:00 στον Κάτολα.
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων του νομού Ρεθύμνου, Αρετή Σταγάκη, κάλεσε τις γυναίκες του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, καθώς με την εργασία 32 Κυριακές τον χρόνο και μέχρι τις 11 το βράδυ, οι γυναίκες θα χάσουν την τελευταία ευκαιρία που τούς έχει απομείνει για να στηρίξουν τις οικογένειές τους, ως εργαζόμενες γυναίκες και μητέρες. Στο Ρέθυμνο η απεργιακή συγκέντρωση είναι στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Τα κλαδικά σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων της Κρήτης  που συμμετείχαμε στην κοινή συνέντευξη τύπου,
Διεκδικούμε:
- Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
- Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
- Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
- Κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού εργαζομένων άνω και κάτω των 25 χρόνων.
- Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
- 5ήμερο-8ωρο-40ωρο, πλήρης και σταθερή δουλειά με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου