Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία, την οργάνωση,
τη συλλογική πάλη και δράση.
Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στη Βουλή για να χτυπήσει και να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη για να μην σηκώνει κεφάλι. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια τους.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα Ομοσπονδιών, Σωματείων και Εργατικών Κέντρων σε όλη την Ελλάδα, καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, να συμπορευτούμε μαζί στον αγώνα που είναι αναγκαίος για να μην περάσουν οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων του.
Οι εργαζόμενοι να συζητήσουμε στους χώρους δουλειάς και μέσα από συλλογικές διαδικασίες μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά να δώσουμε απάντηση στα απεργοκτόνα σχέδια τους.
Χωρίς καμιά καθυστέρηση να οργανώσουμε την πάλη μας δημιουργώντας προϋποθέσεις για κλιμάκωση της απάντησης μας και με Γενική Απεργία.
Παρά τα  όσα  διακηρύσσει  η κυβέρνηση  για «δίκαιη ανάπτυξη», για «επιστροφή στην κανονικότητα», για  βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, η επίθεση θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση.
Η 3η αξιολόγηση θα συνοδεύεται με νέες περικοπές στις λαϊκές ανάγκες με γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Γι’ αυτό και κλιμακώνει την επίθεση, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντεργατικών μέτρων προϋποθέτει την θωράκιση όλου του κατασταλτικού οπλοστασίου ώστε να μπουν οι αγώνες των εργαζομένων στο «γύψο» της προσαρμογής των  απαιτήσεων και των αναγκών του κεφαλαίου.
Αυτοί οι σχεδιασμοί θα πάρουν τη θέση τους δίπλα στις δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, στις  καταδίκες απεργών σε πολλούς μήνες φυλάκισης επειδή παλεύουν για τις ανάγκες τους, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, στις αποφάσεις για πολιτική επιστράτευση  και τις απειλές βαρύτατων συνεπειών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα διατάγματα κυβέρνησης και εργοδοσίας για «σιγή νεκροταφείου».
Θέλουν να τσακίζουν την ζωή μας και να μην βγάζουμε άχνα.
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων, των άλλων κομμάτων και δυνάμεων του κεφαλαίου για «παρεμβάσεις» μόνο τα μικρά παιδιά μπορούν να ξεγελάσουν, ότι τάχα θα ενισχύσουν τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των εργαζομένων στην λήψη των αποφάσεων στα συνδικάτα.
Θέλουν να βάλουν τους αγώνες των εργαζομένων κάτω από τον έλεγχό τους, ώστε να μην αμφισβητούνται τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των Εφοπλιστών, των Τραπεζιτών και των άλλων αρπαχτικών του ιδρώτα των εργαζομένων. Όλων αυτών που στο όνομα της κερδοφορίας τους απαιτούν εδώ και χρόνια να παρθούν μέτρα για τις απεργίες, για να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο, να τσακίζουν κάθε έννοια δικαιώματος των εργαζομένων και να επιβάλουν χειρότερους όρους δουλειάς, να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στη δράση των συνδικάτων. Να έχουν συνδικάτα του χεριού τους, στη δούλεψή τους.
Να βάλουν εμπόδια στον αγώνα για να διεκδικήσουμε το σχέδιο των 535 Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για αυξήσεις.
Στον αγώνα για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επέβαλαν μισθούς πείνας των 586 ευρώ και επαναφορά της καθολικής ισχύος και υποχρεωτικότητας.
Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
Διεκδικούμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς.
Στον αγώνα για κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά.  

Δηλώνουμε την απόφασή μας:
Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στην λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.
Θα απαντήσουμε με γενική απεργία.
Δεν υποχωρούμε όσους νόμους και αν ψηφίσουν.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων.


Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου