Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στον νέο νόμο που ετοιμάζουν!

Απεργούμε για να μην καταργηθούν δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αίμα!
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χέρι-χέρι με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. ετοιμάζουν νέο χτύπημα στους εργαζόμενους και στη δύναμή τους που είναι η οργάνωσή τους.
Το μέλλον που θέλουν για εμάς και τα παιδιά μας, απαιτεί ακόμα μεγαλύτερο τσάκισμα μισθών, ωραρίων, πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το δικαίωμα στην μητρότητα και όσα άλλα μας ετοιμάζουν μέσα από τον δρόμο της «ανάπτυξης» τους που μάλιστα την ονομάζουν δίκαιη!
Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την κρίση, οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουμε καθημερινά  όλα τα αντεργατικά μέτρα που «θα μας βγάλουν στις αγορές», όλους τους νόμους που «θα μας φέρουν την  ανάπτυξη», η οποία μάλιστα θα είναι «δίκαιη»…    
-Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων
-Μισθολογικός διαχωρισμός για τους εργαζόμενους κάτω των 25 χρόνων
-Κλεισίματα καταστημάτων μέσα σε μια νύχτα όπως τα Sprider, η Ηλεκτρονική, ο Φωκάς κλπ
-Ωράρια λάστιχο και διεύρυνση ωραρίου μέχρι μετά τις 10 το βράδυ σε μεγάλα καταστήματα (Cosmos, Βερτούδος sport, Χαλκιαδάκης…) και η αξίωση των μεγαλεμπόρων για επέκταση του ωραρίου μέχρι τις 11, που το σωματείο μας απέκρουσε με την αποφασιστική στάση του το καλοκαίρι
-Μονοπώληση ολόκληρων κλάδων σε βάρος των εργαζομένων που έμεναν απλήρωτοι χωρίς να ξέρουν τι θα απογίνουν την επομένη μέρα και σκληρή εντατικοποίηση της δουλειάς
- Επέκταση του μέτρου για ανοιχτά καταστήματα 32 Κυριακές αρχικά σε ορισμένες περιοχές, με στόχο την πλήρη απελευθέρωση για όλες τις Κυριακές σε όλες τις περιοχές
-Απλήρωτες υπερορίες κλεμμένα ρεπό και ό,τι άλλο θέλουν οι εργοδότες κάτω από το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας  
-Λιποθυμίες το καλοκαίρι  στον όμιλο Inditex, μέσα στον καύσωνα λόγο της  εντατικοποίησης της δουλειάς και των χαλασμένων κλιματιστικών 
Και τόσα άλλα που θα χρειαζόταν δεκάδες ανακοινώσεις για να διατυπώσουμε όσα παλεύει το σωματείο μας καθημερινά… Δεν έχει νόημα η αρίθμησή τους! Τα ξέρουμε ! Τα βιώνουμε! Σημασία έχει να καταλάβουμε γιατί συμβαίνουν και πως θα τα παλέψουμε!
Σχεδιάζουν να βάλουν τέλος στους εργατικούς αγώνες!!!
Με τον νόμο που φέρνουν προς ψήφιση για τα συνδικαλιστικά, ετοιμάζονται, εντείνοντας την καταστολή, να βάλουν καινούρια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων.
Θέλουν να είμαστε στη γωνία γιατί φοβούνται τη δύναμή μας και καλά κάνουν!
Θέλουν «σιγή νεκροταφείου» μέσα στους χώρους δουλειάς για να συνεχίζουν να μεγαλώνουν τα κέρδη τους στις πλάτες μας χωρίς καμία αντίδραση!
Ξέρουν πως μόνο η οργάνωση των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδιά τους, ξέρουν καλά ότι τα ταξικά προσανατολισμένα σωματεία είναι όπλο των εργαζομένων απέναντί τους, για αυτό δεν θέλουν να υπάρχουν.
Οφείλουμε να σκεφτούμε πού θα φτάσει η κατάσταση αν σταματήσει η φωνή της αντίδρασης και της πάλης μας.
Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως όσα έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα και όσα έχουν απομείνει, έχουν γίνει μέσα από την πάλη μας! Κανένας εργοδότης δεν μας χάρισε τίποτα!
Ό,τι κατακτήθηκε ήταν αποτέλεσμα αγώνα, πάλης, διεκδίκησης! Αυτό θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε!
Μας λένε τότε ήταν άλλες εποχές… Μα τότε ήταν ακόμα πιο δύσκολα, στις μέρες μας η τεχνολογία η επιστήμη έχει κάνει άλματα, οι εργαζόμενοι έχουν άλλο επίπεδο, όλοι μπορούν και πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες τους!
Δεν είναι δυνατόν το 2017 να σκάμε από τη ζέστη του κλιματισμού του καταστήματος και στο σπίτι να τουρτουρίζουμε γιατί δεν έχουμε λεφτά για πετρέλαιο! Δεν είναι δυνατόν να πουλάμε καθημερινά τόσα προϊόντα και να μην μπορούμε να αποκτήσουμε ούτε τα βασικά! Σε εμάς που με τη δουλειά μας κινούμε τα πάντα, που μοχθούμε μια ζωή για ένα καλύτερο αύριο και βλέπουμε να μη βγαίνει ούτε ο μήνας, σε εμάς που με ένα «κλικ» στους υπολογιστές τους μπορεί να μας πάρουν το σπίτι λόγω χρεών, που έρχονται τον επόμενο μήνα εορταστικό ωράριο και 3 Κυριακές ανοιχτά, ενώ εμείς θα σκεφτόμαστε πώς θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, δεν μας ταιριάζουν οι χαμηλές απαιτήσεις.
Να περνάνε από  τα χέρια μας τόσα λεφτά που δεν είναι ούτε το 1% του μισθού μας….
Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου
πρέπει να βρει απέναντι της όλους τους εργαζόμενους ενωμένους με ένα στόχο :
Να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στο δικαίωμα στην απεργία,
στη ζωή και τη δράση των σωματείων μας!
Τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, που τα μέτρα τους η κυβέρνηση νομοθετεί, κι ας στήνουν αποπροσανατολιστικούς καβγάδες (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ) μαζί με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό -τους ξεπουλημένους δηλαδή που προσπαθούν να βγάζουν στην άκρη τους τίμιους εργαζόμενους και να περνάνε μέσα από τα σωματεία τα συμφέροντα των αφεντικών- θέλουν να μας πείσουν ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι δεν έχει νόημα να συμμετέχουμε, ότι είναι προς το συμφέρον μας να μη μιλάμε μπροστά σε όλα τα μέτρα που έχουν πάρει και σε όσα ετοιμάζονται, προσπαθούν να σταματήσουν τη φωνή της αντίδρασης που βγαίνει από τα σωματεία με εκφοβισμό και επιχειρήματα ότι τίποτα δεν γίνεται.
Γιατί πώς αλλιώς μπορούν να πείσουν τους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους ότι τα βάρβαρα αυτά μέτρα θα φέρουν καλύτερες μέρες, ότι είναι πρόσκαιρα; 
Πρέπει να σημάνει συναγερμός !
Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πως η ελευθερία του να μιλάς, σταματάει όταν μπαίνει το ζήτημα του μεροκάματου, των δικαιωμάτων, όταν θίγονται τα κέρδη τους. Έχουμε πείρα.
Θυμόμαστε  την απεργία της 1ης Μαΐου 1886 για το 8ωρο στο Σικάγο, τη ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944 με τους 200 εκτελεσμένους -ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του σωματείου μας ο Ναπολέων Σουκατζίδης-, μέχρι σήμερα και τις 181 μέρες δύσκολου και νικηφόρου αγώνα στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης εδώ στο Ηράκλειο, που οι εργαζόμενοι κατάφεραν να κρατήσουν τους μισθούς τους στα επίπεδα πριν την κρίση στα 751 ευρώ, αλλά και πολλά ακόμα μικρά και μεγάλα παραδείγματα της καθημερνής δράσης των ταξικών σωματείων.
ΚΑΘΕ εργαζόμενος  ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας για οργάνωση και απάντηση στα όσα ζούμε. Ο νέος αυτός νόμος δεν πρέπει να μας βρει αδιάφορους, απροετοίμαστους. Είναι τώρα η ώρα να υπερασπιστούμε το σύγχρονα δικαιώματα μας. Να βάλουμε φρένο στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ευθύνεται για τις στρατιές ανέργων, για την κατάσταση στη δημόσια Υγεία και Παιδεία, για και για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εργατική-λαϊκή οικογένεια.

Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή
τον νέο νόμο που καταργεί τα δικαιώματα και την ελευθερία των εργαζομένων
Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στον νέο νόμο που ετοιμάζουν!

Απεργούμε για να μην καταργηθούν δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αίμα!

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου