Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Κάτεργο για τους εργαζόμενους, τεράστια αύξηση κερδών για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 21/9, 6μμ Πλ. Κορνάρου. 
Να υποδεχτούμε αγωνιστικά τον πρωθυπουργό στο «αναπτυξιακό συνέδριο» φιέστα της κυβέρνησης.  

Για άλλη μια χρονιά, παρά τις καταγγελίες του σωματείου μας για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις στο αεροδρόμιο, που διαπιστώθηκαν μετά από περιοδεία μας στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, δεν ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων.
Οι  μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη φύλαξη, τις μεταφορές, την επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών και τη καθαριότητα αυξάνουν τα υπερκέρδη τους, όχι  από την μεγάλη αύξηση  των επιβατών, αλλά την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων τους, που κυριολεκτικά έχουν χάσει την υγεία τους και έχουν ξεχάσει το σπίτι τους. 


Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης»,  η οποία συνεχίζει την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και τους «στρώνει το χαλί», ουδεμία ουσιαστική παρέμβαση δεν υπήρξε από πλευράς υπουργείου, ελεγκτικών μηχανισμών και ΥΠΑ  για τις καταγγελίες που έχουν γίνει.
Άξιος συμπαραστάτης τους, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, η οποία για «τα μάτια του κόσμου», χωρίς καμία επαφή με το σωματείο μας, πραγματοποίησε έλεγχο σε μία μόνο εταιρία και ανακάλυψε μόνο τη πληρωμή σε κουπόνια σουπερ μάρκετ μέρος των αποδοχών των εργαζομένων.
Κουβέντα δεν βρήκαν να πουν για τα συνεχή κομμένα ρεπό, τις δεκάδες απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινών και αργιών σε άθλιες αποπνικτικές συνθήκες λόγω έλλειψης κλιματισμού, τις 4ωρες συμβάσεις που γίνονται 8ωρες, τα παράνομα σπαστά ωράρια, τις παράνομα ανεπαρκείς ώρες ξεκούρασης ανάμεσα σε δύο βάρδιες, τις επικίνδυνες εγκαταστάσεις και τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ειδικά για τους εργάτες.
Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο διαχωρισμό, τον έλεγχο τη μεταφορά και τη φόρτωση χειραποσκευών, τα check in, τον καθαρισμό και τα υπόλοιπα πόστα του αεροδρομίου.
Φτάνοντας προς το τέλος της τουριστικής περιόδου, η οποία ήδη καταγράφει αύξηση πάνω από 10% στις αφίξεις, απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για τους εξαντλημένους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο. Ήδη πληθαίνουν τα περιστατικά παραιτήσεων εργαζομένων στις οποίες εξαναγκάζονται λόγω των εξαντλητικών συνθηκών εργασίας.
Άμεση πληρωμή όλων των ωρών υπερωριακής απασχόλησης και όλων των επιδομάτων που δικαιούνται οι εργαζόμενοι από την αρχή της τουριστικής περιόδου. Εξασφάλιση πενθήμερης οκτάωρης, σαραντάωρης απασχόλησης, με συνεχές ωράριο μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου. Καμία απόλυση εργαζομένου.
Επιδότηση των εξόδων μεταφοράς και στάθμευσης των εργαζομένων στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
Μέτρα προστασίας για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Επίδομα ανεργίας για όλους και για όλο το διάστημα της ανεργίας των εργαζομένων.
Μονόδρομος για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας είναι ο οργανωμένος αγώνας μέσα από το σωματείο μας. Συνάδελφοι γραφτείτε μαζικά στο σωματείο μας. «Εργασιακά κάτεργα» και απολύσεις υπάρχουν κυρίως εκεί όπου οι εργαζόμενοι είναι ανοργάνωτοι και φοβισμένοι. Εκεί αλωνίζουν οι εργοδότες και τα τσιράκια τους.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!           

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου