Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Όλοι στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 21/9, τη μέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην "αναπτυξιακή" φιέστα της Κυβέρνησης στο Ηράκλειο, στις 6.00μμ στην πλατεία Κορνάρου

Όλοι στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 21/9, τη μέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην "αναπτυξιακή" φιέστα της Κυβέρνησης στο Ηράκλειο, στις 6.00μμ στην πλατεία Κορνάρου
Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας τη              ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 6:30μμ στο EKH

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα, εργαζόμενες μητέρες και άνεργοι,
οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για «δίκαιη ανάπτυξη» είναι άλλη μια κοροϊδία, όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» την νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!
Τα στοιχεία του συστήματος  ΕΡΓΑΝΗ  δείχνουν ξεκάθαρα ότι γενικεύονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, επιβεβαιώνοντας αυτό που συναντάμε σαν σωματείο στους εργασιακούς χώρους. Η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα, το πετσόκομμα των συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξή» τους.
Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και η περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας και των φαρμάκων, η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική που απαιτεί απ’ τους γονιούς να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξή» τους.
Γι’ αυτό η κυβέρνηση πανηγυρίζει και στήνει φιέστες, γιατί έχει πετύχει το στόχο της. Το στόχο της συνέχισης της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής αφού παρέλαβε τη σκυτάλη από την προηγούμενη . Μαζί με το μακρύ χέρι της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν το κίνημα στον πάγο. Με ηγεσίες όπως του ΕΚΗ  που έβαλαν πλάτη στηρίζοντας ανοιχτά το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα παριστάνουν τις απατημένες συζύγους. Ανοίγουν το δρόμο στις κυβερνήσεις να περνάνε τα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων και υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων. Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους με δήθεν μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων. Την αλήθεια την ξέρουμε συνάδελφοι και συναδέλφισσες.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα, όπως για παράδειγμα το μέτρο για την Κυριακάτικη Αργία.

Διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματικούς ομίλους υποσχόμενοι νέες φοροαπαλλαγές και φτηνό έως τσάμπα εργατικό δυναμικό. Γι΄ αυτό παίρνουν τα εύσημα απ’ όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ συνεχίζουν να εμπλέκουν περισσότερο τη χώρα μας σε επικίνδυνα πολεμικά σενάρια, σε μια περιοχή που μυρίζει μπαρούτι, στα πλαίσια των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που αιματοκυλούν τους λαούς δημιουργώντας στρατιές προσφύγων και μεταναστών. Αυτή είναι η «δίκαιη  ανάπτυξή» τους.

Επιβεβαιώνεται ότι η «ανάκαμψη και η έξοδος από τα μνημόνια» που υπόσχεται η κυβέρνηση έχει ως προϋπόθεση την ακόμα μεγαλύτερη «κάμψη» των εργατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο ΣΕΒ επικροτεί χωρίς περιστροφές την κυβερνητική πολιτική αφού για λογαριασμό του υλοποιείται. Παράλληλα συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και δίνει γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ με την αξιοποίηση των Βάσεων ως ορμητήρια για νέους πολέμους.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις. Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντι της και εδώ στην Κρήτη τη μαχητική απάντηση των εργαζομένων στην κοροϊδία που θέλει να πλασάρει.

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει : Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης.
Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας
Αγώνας – οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας

 Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας. Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε:

·           Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
·           Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων,
·           Επαναφορά των ΣΣΕ, Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια αυτά
·           Υγεία και Παιδεία αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες.
·           Να κλείσει η Βάση της Σούδας. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9
ΤΗ ΜΕΡΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΣΤΙΣ 6.00ΜΜ  ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΟΡΝΑΡΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30 ΣTO EKH

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου