Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ 5ΜΗΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Όλο αυτό το διάστημα των 5 μηνών οι εργάτες της Ανακύκλωσης βρίσκονται σε πολύμορφες κινητοποιήσεις για την κάλυψη των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι από την Waste Solutions στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου. Όλη αυτή η αποφασιστικότητα και αντοχή των εργαζομένων έχει συναντήσει τη λύσσα της εργοδοσίας η οποία έχει εξαντλήσει την ευρηματικότητά της για να λυγίσει τους εργαζόμενους.
Χθες, Τετάρτη 26/07/2017 έγινε 3ώρη στάση εργασίας στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου και κινητοποίηση  των εργαζομένων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας όπου κατατέθηκε αίτημα για τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία για ένα σωρό παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας, όπως η δυσμενής μεταχείριση συνάδελφων απεργών, οι απειλές εκλεγμένων συνδικαλιστών, η παρότρυνση και προτροπή για δημιουργία άλλου σωματείου, η απειλή για μη ανανέωση σύμβασης όσων απεργήσουν.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ερωτηματικά δημιουργεί και η στάση των ελεγκτών της Τεχνικής Επιθεώρησης οι οποίοι, ενώ έχουν εντοπίσει σωρεία παραβάσεων σε ελέγχους που έχουν κάνει στο εργοστάσιο, μετά από υπόδειξη του σωματείου και της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων, παρέμειναν τόσο καιρό σε συστάσεις χωρίς να υπάρξει εφαρμογή τις σχετικής νομοθεσίας  για  τις παραβάσεις αυτές. Αποτέλεσμα αυτών είναι το παραλίγο σοβαρό εργατικό ατύχημα συναδέλφου τον προηγούμενο μήνα που λίγο κόντεψε να του στοιχίσει το χέρι του, το οποίο έγινε δύο εβδομάδες μετά τον τελευταίο έλεγχο. Σήμερα θρηνούμε το θάνατο άλλου ενός εργάτη σε επιχείρηση Ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Η αποθράσυνση της εργοδοσίας δεν είναι τυχαία αφού πατάει πάνω στο έδαφος που απλώνουν κυβερνήσεις με το αντεργατικό οπλοστάσιο που δίνουν στη διάθεση τους καθώς και ο Δήμος Ηρακλείου όχι μόνο δεν στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων αλλά κάνει ότι μπορεί για να προωθήσει τις επενδύσεις σε ένα περιβάλλον ευνοϊκό για το κεφάλαιο, δηλαδή με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώην επιστημονικός συνεργάτης του Αντιδημάρχου Καθαριότητας είναι τώρα διευθυντής στο εργοστάσιο και μεθοδεύει αυτή την επίθεση της εργοδοσίας που καταγγέλθηκε στο ΣΕΠΕ.
Η ίδια πολιτική που οπλίζει το χέρι της εργοδοσίας και μας κάνει επίθεση με τέτοια λύσσα, που μας έχει και δουλεύουμε σε τέτοιες συνθήκες, η ίδια πολιτική στέλνει μπράβους ενάντια στους εργαζόμενους στην επιχείρηση Ζούρα για να τσακίσει τους εργαζόμενους που απεργούν και κινητοποιούνται για το μεροκάματό τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα που διεξάγουν. Ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας.
 Οι εργαζόμενοι πρέπει σήμερα να κάνουν δική τους υπόθεση την ανάκτηση των απωλειών τους, τη διασφάλιση επαρκών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. Οργανωμένοι στα σωματεία τους να βάλουν ένα τέλος στην ασυδοσία της εργοδοσίας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο κέρδος.
Οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους και διεκδικούν :          
·         ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ WASTE SOLUTIONS ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ!
·         Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο χώρο εργασίας.
·         Μόνιμη και σταθερή για όλους . Να μπει τέλος στο καθεστώς τον εργολαβιών
·         Άμεση καταβολή των απλήρωτων υπερωριών για όλους τους εργαζόμενους. Ενσωμάτωση στον μισθό μας.
·         Κανένας εργαζόμενος κάτω του 751!
·         Καμία ελαστικοποίηση ή διευθέτηση του χρόνου εργασίας . Άμεση επαναφορά του 6ήμερου – 40ώρου για όλους.
·         Βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και του εργοστασίου με ωράριο 6ωρο – 5μερο – 30ωρο.                       
·         Δημιουργία κινητής μονάδας Υγείας μέσα στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου πλήρως εξοπλισμένης με έμφαση στην πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών


Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου