Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν τα σωματεία, λαϊκές επιτροπές και ομάδες γυναικών από διάφορες περιοχές του Ηρακλείου.
Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, αψήφησαν την κακοκαιρία και έδωσαν το παρόν, βροντοφώναζοντας  ενάντια στο άδικο χαράτσωμα του λαού που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το νέο νόμο για τα "αυθαίρετα" κτίσματα.
Είναι ξεκάθαρο ότι το κράτος και όλες οι κυβερνήσεις, προηγούμενες και σημερινή, έχουν την βασική ευθύνη που δεν επεκτάθηκε  το σχέδιο πόλης για να μας έχουν σε μία διαρκή ομηρεία. Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουμε κόντρα στη φοροληστεία, και τα χαράτσια, να μην πληρώσουμε κανένα πρόστιμο για το οποίο δεν είμαστε υπεύθυνοι.
Ο αγώνας μας δε σταματάει εδώ. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε εμπόδιο με κάθε τρόπο σε όποιο νόμο μας αντιμετωπίζει σαν παραβάτες και μας αναγκάζει να γίνουμε νοικάρηδες στα σπίτια μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
·         Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα «αυθαίρετα» πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, για σπίτια και μικρομάγαζα.
·         Nα εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για ΚΑΘΕ εργατική- λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονίες μας.
·         Να πληρώσουν και με το παραπάνω τα μεγάλα συμφέροντα.
·         Καμία  εκβιαστική  κατάσχεση λογαριασμών, λοιπών περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση ΑΦΜ εργαζόμενων με αυθαίρετα κτίσματα εκτός σχεδίου πόλης.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου