Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΚΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ

Για άλλη μία φορά ο αγώνας των ανακυκλωτών δείχνει ότι οι εργάτες, όταν παλεύουν, μπορούν να πετυχαίνουν νίκες απέναντι στην εργοδοσία.
Μέσα σε μία περίοδο που οι εργάτες στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για εργασία με πλήρη δικαιώματα, κόντρα στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την απληρωσιά, κατάφεραν να αποσπάσουν την δέσμευση της εταιρίας για ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης συναδέλφου που προφορικά του είχε ανακοινωθεί.
Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης όλοι οι εργάτες όρθωσαν το ανάστημα τους και αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας για όλη τη μέρα στις 2/5 και στη συνέχεια στάση εργασίας την Παρασκευή 5/5. Η αποφασιστικότητα των εργατών ανάγκασε την εταιρία να την πάρει πίσω.
Για τους εργαζομένους αυτό είναι μία μικρή νίκη, για εκείνον όμως και την οικογένεια του και τα 3 του παιδιά είναι νίκη επιβίωσης, της οποίας το αποτέλεσμα έρχεται από  την καλή οργάνωση, την αποφασιστικότητα και την αντίληψη  που έχουμε να δρούμε συλλογικά, μέσα από το Σωματείο μας και την επιτροπή μας. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν σταματάει εδώ. Μπροστά μας έχουμε την πάλη για την ανάκτηση των απωλειών και την απόκρουση των νέων μέτρων.
Απαιτούμε:
-          Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή για όλους. Άμεση πρόσληψη προσωπικού . Να μπει τέλος στο καθεστώς τον εργολαβιών.
-          Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών για όλο το διάστημα.
-          Καμία ελαστικοποίηση ή διευθέτηση του χρόνου εργασίας . Άμεση επαναφορά του 6ήμερου – 40ώρου για όλους.
-          Κανένας εργαζόμενος κάτω του 751.
-          Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο χώρο εργασίας.
-          Βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και του εργοστασίου με ωράριο 6ωρο – 5μερο – 30ωρο.
-          Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.

-          Δημιουργία κινητής μονάδας Υγείας μέσα στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου πλήρως εξοπλισμένης με έμφαση στην πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου