Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας.

Από το πρωί δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, των Αγροτικών Συλλόγων που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας. Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν μαζικά τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Τροφίμων-Ποτών, Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Καζαντζάκη και Ηρακλείου.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ. Ακολούθησε μουσικοθεατρική εκδήλωση αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά και αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των ηρωικών αγωνιστών Κωστή Χατζηγεωργίου, Χρήστου Χατζηγεωργίου και Στρατή Περγαλίδη, που δολοφονήθηκαν το 1947.

Στη συγκέντρωση δόθηκε το επόμενο ραντεβού στην πανελλαδική γενική απεργία στις 17 Μάη, ενώ επίσης διαβάστηκε και επικυρώθηκε η διακήρυξη των συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ανακοινώθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης μαζί με τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ηρακλείου στις 19 του μήνα.

Για άλλη μία φορά αποκαλύφθηκε ο εκφυλισμός του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, δηλαδή οι πλειοψηφίες ΕΚΗ και ΝΤ ΑΔΕΔΥ, που δεν ξεπέρασαν τα 15 άτομα. Ούτε καν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές τους δεν παρευρέθηκαν στην συγκέντρωσή τους.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου