Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

OΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛIOY στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,
Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίσαμε ομοφώνα να προχωρήσουμε στην οργάνωση μαχητικής δράσης, προετοιμασίας και ενημέρωσης των συναδέλφων, με στόχο να  δυναμώσει το μέτωπο των εργαζομένων, να δοθεί γενική απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση.
Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος, σε μαγαζί, εργοστάσιο, γραφείο, τόπο δουλειάς, σε κάθε χωριό και σχολή, που να μην ξέρει  την αλήθεια, για τα νέα μέτρα.
Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία, όλα αυτά θα προστεθούν στα σημερινά βάσανα, οδηγώντας μας σε απόγνωση.
Αυτή είναι η ανάπτυξη για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους που επικαλούνται.
Αυτήν την  ανάπτυξη τη βιώνουμε καθημερινά οι εμποροϋπάλληλοι σε όλα τα μαγαζιά, στα H&M με την απαράδεκτη σύμβαση, στα HONDOS με την τρομοκρατία των συνεχιζόμενων απολύσεων, στα COSMOS που κάτω από την πίεση παραιτούνται, στα σούπερ μάρκετ που ο ανταγωνισμός γίνεται αδυσώπητος και την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με εντατικοποίηση των όρων δουλειάς και την απειλή της πρωτιάς που θα σώσει τις θέσεις εργασίας, στα JUMBO που οι συνθήκες δουλειάς σε καθιστούν τις παραιτήσεις “φυσιολογική εξέλιξη”, στο ΠΛΑΙΣΙΟ που άκουσον - άκουσον είναι στα αποτελέσματα της έρευνας με τις 25 εταιρείες με το καλύτερο περιβάλλον εργασίας ενώ οι εργαζόμενοι ξεζουμίζονται καθημερινά και πρώτη η εταιρεία επιβάλει τις πιο εξελιγμένες και συνάμα αναχρονιστικές μεθόδους πίεσης του προσωπικού και τόσα άλλα παραδείγματα…

Τα σωματείο μας απευθύνει κάλεσμα οργάνωσης σε όλους τους εργαζόμενους.
Να οργανωθούμε στο σωματείο μας, να δώσουμε απάντηση!
Είναι αδίστακτοι! Η κυβέρνηση που δήθεν θα επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό στα 751€, προχωρά στην υλοποίηση των πιο τολμηρών φαντασιώσεων των επιχειρηματικών ομίλων! Μετατρέπει το επίδομα ανεργίας σε ζεστό χρήμα για τα αφεντικά! Πέρα από την αναπαραγωγή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την εργασία με ημερομηνία λήξης, η μόνη δέσμευση για τους εργοδότες είναι να διατηρούν για 3 επιπλέον μήνες τους εργαζόμενους στην εργασία&το επίδομα ανεργίας που προέρχεται από τις κρατήσεις των εργαζόμενων για την προστασία των ανέργων, θα δίνεται απλόχερα στα αφεντικά. Έτσι, οι άνεργοι μετατρέπονται σε πάμφθηνα χέρια, δίνοντας από την τσέπη τους τα 360€ του μηνιαίου επιδόματος, στους εργοδότες τους. Οι εργοδότες αναλαμβάνουν να δώσουν τη διαφορά, δηλαδή με βάση τον απαράδεκτο διαχωρισμό αναλόγως την ηλικία, για εργαζόμενους άνω των 25 ετών θα καταβάλουν 226€, ενώ για κάτω των 25ετών, ο εργοδότης θα μπορεί να τους απασχολεί με μόλις 151€ το μήνα. Παράλληλα, η μετατροπή του επιδόματος σε επιταγή εργασίας επιφέρει νέο χτύπημα στους κλαδικούς μισθούς, δημιουργείται νέος μηχανισμός μειώσεων σε κλάδους και επιχειρήσεις.
Σήμερα οι εξελίξεις επιβάλλουν να κλιμακώσουμε την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
Τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος, δήθεν υπερασπιστές της νομιμότητας και των εργαζόμενων, προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας μακριά από τα σωματεία, την οργανωμένη πάλη, ο καθένας μόνος του κρυμμένος στην ανωνυμία του και δείχνοντας εμπιστοσύνη σε σωματεία φαντάσματα, κρυμμένα πίσω από το διαδίκτυο, ή διάφορες συλλογικότητες που μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίζουν  τους εργαζόμενους και να διασπούν τον αγώνας τους εξυπηρετώντας μικροσυντεχνιακές σκοπιμότητες.

Τη λογική της ανάθεσης σε άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα  την έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και έχουμε πικρή πείρα.

Έχει έρθει η ώρα να μπούμε αποφασιστικά στη μάχη, στον αγώνα και να παλέψουμε για τις σύγχρονές ανάγκες μας, τα δικαιώματα μας, ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.Ήρθε η ώρα για όλους τους εργαζόμενους να κάνουμε "ταμείο", να επιβάλλουμε την δική μας "αξιολόγηση".

Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για :
•Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
•Κατοχύρωση της κλαδικής σύμβασης των εμποροϋπαλλήλων με 918€ βασικό μισθό, 5ημερο-8ωρο-40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
•Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας & μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ακύρωση όλων των νόμων που επηρεάζουν τις συλλογικές συμβάσεις.
•Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
•Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
•Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
•Φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων, να πληρώσουν οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές.

Αυτός ο δρόμος μπορεί να μας δώσει λύσεις που θα είναι ωφέλιμες για την ζωή μας.
Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα : ένα από αυτά είναι στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν οργανωμένα και συλλογικά να ανοίξουν ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων προκειμένου να πάρουν τα χαμένα bonus παραγωγικότητας, να εξισωθούν οι μισθοί των παλιών και των νέων εργαζομένων, την υπογραφή αν είναι δυνατό νέας σύμβασης που θα κατοχυρώνει μισθούς, ωράρια, εργασιακές σχέσεις στο ύψος και πάνω από την ΕΓΣΣΕ του 2009. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης για μια ακόμα φορά μας δείχνουν το δρόμο του αγώνα, και την Παρασκευή τη μέρα του συλλαλητηρίου προχωράνε σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την πίεση προς τον εργοδότη με στόχο να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα την Παρασκευή στις 7 Απριλίου, μέρα συνεδρίασης του Eurogroup. Στην Ηράκλειο 7.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου