Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 
Όλοι την Δευτέρα 1  Μάη στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία 
10:00πμ  στην Πλ.Ελευθερίας
Συνεχίζουμε ενάντια στην καπιταλιστική σκλαβιά, τον πόλεμο, την ανεργία, τη φτώχεια Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες,
Η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου τιμά την εργατική πρωτομαγιά, τους εργάτες και τις εργάτριες που αγωνίστηκαν και θυσίασαν την ζωή τους για την εργατική τάξη, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τους αγώνες των εργαζομένων. Τιμάμε τους αγώνες του 1886 στο Σικάγο, όπου οι εργάτες ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρη δουλειά με δικαιώματα, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 1936 που διαδήλωσαν ζητώντας 8ωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων. 
Τιμάμε τους αδελφούς Χρήστο και Κώστα Χατζηγεωργίου που εκτελέστηκαν στο Ηράκλειο στη διάρκεια διαδήλωσης για την απελευθέρωση του τότε προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στρατή Περγαλίδη, που είχε φυλακιστεί κατά την διάρκεια της απεργίας των τυπογράφων. Δεν ξεχνάμε τον αγώνα των απεργών στη Θεσσαλονίκη που ξεσηκώθηκαν το 1936, τους 200  της Καισαριανής που εκτελέστηκαν την 1η Μάη του 1944 από τους Γερμανούς.  Ένας από αυτούς ήταν και ο πρόεδρος του σωματείου μας, ο Ναπολέων Σουκατζίδης, που δεν δέχθηκε να πεθάνει κάποιος άλλος στη θέση του και ο ίδιος να γλιτώσει και εκτελέστηκε με τους υπόλοιπους 199 κρατούμενους.
κάθε αγώνας που έγινε για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, μας γεμίζει με θάρρος και κουράγιο , για να συνεχίσουμε και να παλέψουμε ακόμα περισσότερο, να σπάσουμε την υποταγή πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, να σπάσουμε τον φόβο και την τρομοκρατία απέναντι στα αφεντικά μας που χρησιμοποιεί  την ραγδαία αύξηση της ανεργίας, καθημερινά για να  μας υπενθυμίζουν πως οι εργάτες είμαστε  αναλώσιμοι και κόστος για τις επιχειρήσεις.
Στη φετινή Πρωτομαγιά δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, δεν θα υποδεχτούμε με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, ’’αξιολόγηση’’ τα νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις εξαγγελίες της για επαναφορά μισθών συντάξεων, συλλογικών  διαπραγματεύσεων που θα επανέφεραν μια από της μεγαλύτερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος που δεν είναι άλλη από την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας , όχι μόνο δεν έχει κάνει κάτι για όλα αυτά αντίθετα συνεχίζει  να  χαρίζει απλόχερα στους εργοδότες ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις μας, με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή μας  για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, συνεχίζει να εξαπάτα το λαό για την τάχα καλύτερη διαχείριση του χρέους στο όνομα της ανάπτυξης. Την ίδια ώρα που εμείς οι εργαζόμενοι υποφέρουμε, παίρνουμε το μισθό μας που δεν φτάνει πλέων ούτε για τα βασικά όχι μόνο λόγο των τραγικών μειώσεων που έχουμε υποστεί , αλλά και λόγο των αυξήσεων στους φόρους που βαραίνει όλο και περισσότερο τις πλάτες μας.

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση από την μια μειώνει το αφορολόγητο καλώντας για ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους να πληρώσουν το μάρμαρο και  ταυτόχρονα η αριστερή κυβέρνηση που τιμά τάχα τους 200 της Καισαριανής,  δίνει 4 δισ. ευρώ το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. 
 Απ τη μια δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 ΝΑΤΟικές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. 
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη. 
Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!
Απαιτούμε:
Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη! Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Όλοι στην πρωτομαγιάτικη 
απεργιακή συγκέντρωση 10:00πμ   σην Πλ.Ελευθερίας

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου