Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

H&M

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες στην εταιρεία H&M,
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
Η εργοδοσία της H&M φέρνει νέα σύμβαση εργασίας στους εργαζόμενους για να εντείνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευσή τους και να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα για περισσότερο κέρδος.
Αξιοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, που κόβονται και ράβονται στα μέτρα των μεγαλεμπόρων.
Το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία προετοίμαζε σταδιακά το σχεδιασμό της, με μια σειρά αντιδραστικές μεθοδεύσεις, όπως τα meeting για το “grate place to work, τις αξιολογήσεις, τις μεθοδεύσεις για το ξεχαρβάλωμα του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση κατ’ έθιμο αργιών.
Όλες αυτές οι προσπάθειες για αλλαγές, σε συνδυασμό με τον αντιδραστικό εσωτερικό κανονισμό, επέφεραν εντατικοποίηση της εργασίας, προσπάθησαν να δημιουργήσουν  αντισυναδελφικό κλίμα, λογική ατομισμού, να κοιτάς τον εαυτό σου χωρίς να νοιάζεσαι για τον συνάδελφό σου και αν είναι δυνατόν να τον «καρφώνεις» στον προϊστάμενο.
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι αξίες της εταιρείας όπως η “ομαδικότητα” και το “οικογενειακό κλίμα”, είναι μόνο στη λογική της ενσωμάτωσης των εργαζομένων στα δικά της συμφέροντα!
Στην πράξη η εταιρεία έχει οδηγό την κερδοφορία της έναντι των ανταγωνιστών της, η οποία επιτυγχάνεται με την  εντατικοποίηση και την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Και έτσι μας πιέζει συνεχώς ώστε να θεωρούμε δικές μας τις δικές τους ανάγκες. Δεν είναι όμως έτσι…
Η αντιδραστική νέα σύμβαση εργασίας έρχεται να κουτσουρέψει τα ήδη κουτσουρεμένα δικαιώματά μας και να εντείνει την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα από το έντυπο σύμβασης είναι τα εξής:
- Περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας που θα επιβάλλει πνευματική και σωματική κούραση, μέσω πολύ-ειδικότητας.
- Οι εργαζόμενοι γίνονται μπαλάκι από κατάστημα σε κατάστημα ανά την Ελλάδα ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρίας. Δηλαδή οι δικές μας ανάγκες, ο τόπος κατοικίας, η προσωπική και οικογενειακή ζωή του καθενός έρχονται δεύτερες.
- Ο μισθός πέραν των ψίχουλων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε βαφτίζεται πλέον οικειοθελής παροχή και θα μπορεί να κοπεί όποτε θελήσει η εργοδοσία, ενώ όσες νέες κατακτήσεις έρθουν από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, θα μπαίνουν και αυτές στη ζυγαριά του συμψηφισμού των οικειοθελών παροχών.
- Το ωράριο εργασίας θα γίνει λάστιχο με βάση τις ανάγκες της εργοδοσίας.
-  Γίνεται υποχρεωτική η επιπλέον εργασία – εκπαίδευση εκτός χώρου δουλειάς, π.χ. μέσω του προγράμματος GROW.
-      

-     Ενισχύεται η τρομοκρατία μέσω του εσωτερικού κανονισμού και εντολών που επιβάλλονται πλέον να τηρούνται πιστά, με κυρώσεις για αυτούς που δεν θα τον εφαρμόζουν. Ακόμα και απουσία μίας ημέρας που θεωρηθεί αδικαιολόγητη από την εταιρία ή δεν θα την εγκρίνει, μπορεί να είναι αιτία “οικειοθελούς αποχώρησης”.
Μας ζητούν να δεχτούμε με την υπογραφή μας να βάλουμε ταφόπλακα στα δικαιώματα στην εργασία και στην ζωή μας!
Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να υπογράψει!
Να μην ανεχτούμε την τρομοκρατία της εργοδοσίας!

Η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ καλεί τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, να αντισταθούν και να μην υπογράψει κανείς τη σύμβαση. Να την γυρίσουμε πίσω ως απαράδεκτη.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Κανείς πια δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι μόνος του θα καταφέρει να βρει λύση για τα προβλήματα του. Στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, η απάντηση πρέπει να είναι μία :
Μέσω της οργάνωσης στο σωματείο μας να διεκδικήσουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.
Για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Γινόμαστε ενεργά μέλη του σωματείου μας! Δίνουμε το χέρι στον συνάδελφό μας! Ερχόμαστε  να συζητήσουμε τί θα κάνουμε για να ανακτήσουμε τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος, πως θα οργανώσουμε την αντεπίθεση για νέες κατακτήσεις!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ
• Κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και     επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
• Κατοχύρωση της κλαδικής σύμβασης των εμποροϋπαλλήλων με 918 βασικό μισθό, 5ημερο-8ωρο-40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο
• Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας & μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
• Ακύρωση όλων των νόμων που επηρεάζουν τις συλλογικές συμβάσεις
• Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
• Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων, να πληρώσουν οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές 
Κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος του στην πάλη για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Με τη δύναμή μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!

Ισχυροποιούμε το σωματείο μας, οργανώνουμε την απάντησή μας.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου