Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εμείς οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕΗ, στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων μας συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου.

Δεν είναι πολύς ο καιρός που οι ίδιοι αυτοί εργαζόμενοι εξέφρασαν έμπρακτα την στήριξη τους στο δικό μας απεργιακό αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Αν και 184 ημέρες δώσαμε παλικαρίσιο αγώνα έξω από τις πύλες του εργοστασίου, δεν θα τα καταφέρναμε αν δεν είχαμε στο πλευρό μας  το ΠΑΜΕ και την ΕΙΥΗ που οργάνωσε τον αγώνα μας, αλλά και όλους εσάς που με τη στήριξη σε μια κρίσιμη καμπή συναντηθήκαμε στο δρόμο του αγώνα.

Αν κάτι μάθαμε σε όλη αυτή την πορεία των αγώνων μας εδώ και 5 χρόνια είναι ότι τίποτε δεν κερδήθηκε στα τραπέζια του διαλόγου,  σε συναντήσεις με τους βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια και δημάρχους που όσο εύκολα σου χτυπούν την πλάτη και σου συμπαραστέκονται, το ίδιο εύκολα σηκώνουν τα χέρια τους τάχα ότι προσπάθησαν ή εν τέλη είναι αναρμόδιοι.

Ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα του αγώνα μας που ήταν μεν δύσκολος αλλά ήταν και δίκαιος  και αποτελούσε πίεση σε Κυβέρνηση και εργοδοσία.  Ήταν αποτέλεσμα του ότι δεν συμβιβαστήκαμε με μισή δουλειά, μισή ζωή, μισά δικαιώματα όπως μας καλούσαν κάποια παπαγαλάκια να ρίξουμε τις απαιτήσεις μας και να είμαστε ρεαλιστές.  Πρώτος στόχος μας ήταν μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς να απολυθεί κανένας συνάδελφος, να μην πληρώσουμε εμείς τα κέρδη του καθενός από τη δουλειά μας.

Σας καλούμε να μην κάνετε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση σας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.  Να δείξετε σε όλους ότι δεν είστε προσωρινοί ούτε περαστικοί, ότι η καθαριότητα και η δημόσια υγεία στο Ηράκλειο έχει γίνει με το δικό σας τον ιδρώτα, δυστυχώς και με το δικό σας το αίμα με τόσα εργατικά ατυχήματα που έχουμε μετρήσει τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί κανένας να έρθει να σας πει ότι θα φύγετε σαν ξένοι σήμερα, αύριο ή στις 31/12/17.

Εμείς οι εργάτες της ανακύκλωσης και η σωματειακή μας επιτροπή  θα είμαστε στο πλευρό σας σε μια τέτοια μάχη, γιατί  ένας τέτοιος αγώνας δεν είναι μονάχα δικός σας αλλά αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης.


Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου