Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα και με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα 22/3/2017, 4ωρη στάση εργασίας μετά από απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης. Οι αγωνιστικές διαθέσεις μας επιβεβαιώθηκαν. Έχουμε εμπειρία έπειτα από τον πολύμηνο αγώνα που κάναμε πέρυσι για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και των δικαιωμάτων μας και βγήκαμε νικητές. Αν και η εργοδοσία δεν το έβαλε κάτω και προσπαθεί να εντατικοποιήσει την εργασία, να μας ξεζουμίσει για να αυξήσει την κερδοφορία της και παράλληλα να διασπάσει την κατεκτημένη με αγώνες ενότητά μας γύρω από το Σωματείο μας, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και τη Σωματειακή Επιτροπή για να επικρατεί στο εργοστάσιο σιγή νεκροταφείου. Προχώρησε σε δύο
απολύσεις και συνεχώς παίρνει μέτρα τρομοκράτησης, προφορικών ή γραπτών προειδοποιήσεων για απόλυση εργαζομένων και συνδικαλιστών.
Όλα αυτά, την ίδια ώρα που εμείς δουλεύουμε με λιγότερο προσωπικό και με χειρότερους, αφού η εργοδοσία συνεχίζει να διαχωρίζει μισθολογικά τους εργαζόμενους σε "νέους και παλιούς", καταστρατηγεί το 6ημέρο-40ωρο, με συνεχή εργατικά ατυχήματα, μέσα στη βρωμιά, τις σύριγγες και την αποπνικτική ατμόσφαιρα, με ελαστικοποίηση του ωραρίου και διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με τεράστια αύξηση των προς ανακύκλωση υλικών.
Παράλληλα ένα ολόκληρο χρόνο η εταιρία παίζει «κρυφτό» για το θέμα του πριμ παραγωγικότητας του οποίου η καταβολή θα αναπλήρωνε την πρόσθετη εργασία μας, με στόχους που δεν πιάνονται και αν πιαστούν θα μας δίνουν ψίχουλα και αυτά σε είδος. Η υπομονή μας τελειώνει εδώ! Η εταιρία αθέτησε την συμφωνία με τους εργαζόμενους. Η αύξηση της μάζας του υλικού, η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας δείχνει αύξηση της κερδοφορίας της εταιρίας στις δικές μας πλάτες. Απαιτούμε την άμεση και αναδρομική καταβολή του πριμ παραγωγικότητας για όλους τους συναδέλφους παλιούς και νέους και την ενσωμάτωση του στους μισθούς μας!
Η αποθράσυνση της εργοδοσίας δεν είναι τυχαία αφού πατάει πάνω στο έδαφος που απλώνουν κυβερνήσεις και δήμοι. Ξέρουμε καλά πως, ό,τι καταφέραμε με τους δύο μεγάλους αγώνες μας θέλουν να μας το πάρουν σιγά – σιγά πίσω. Ξέρουμε ότι η εκάστοτε εργοδοσία στο εργοστάσιο, όπως και η σημερινή, έχει την αμέριστη συμπαράσταση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, αλλά και της Δημοτικής Αρχής, που βγάζουν χρυσάφι από τα σκουπίδια με αντάλλαγμα για εμάς τους εργάτες όλο και πιο πενιχρούς μισθούς σε άθλιές συνθήκες εργασίας. Είναι χαρακτηριστική η στάση Κυβέρνησης - Δήμου που πέρυσι μας χτυπούσαν των ώμο χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα συμπαράστασης ενώ παράλληλα δήλωναν αναρμόδιοι να παρέμβουν στην εργοδοσία που κρατούσε το εργοστάσιο 5 μήνες κλειστό. Την ίδια ώρα ρίχνουν ζεστό χρήμα κάνοντας επενδύσεις για δημιουργία εγκαταστάσεων που θα βρει έτοιμο το μεγάλο κεφάλαιο.
Δεν είναι τυχαία η καούρα του Δήμου για προσπάθεια αύξησης του όγκου του ανακυκλώσιμου υλικού, η προσπάθεια του για καλύτερη διαλογή στην πηγή, η διαπάλη που υπάρχει για τους φορείς διαχείρισης των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και η επένδυση – μαμούθ ύψους 35 εκ ευρώ που ετοιμάζεται να κάνει στις πλάτες των δημοτών ο Δήμος Ηρακλείου. Ούτε είναι τυχαίοι οι 80 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον δρόμο!
Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων μας συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου.
Συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου την Τετάρτη 29/03/2017

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
·       Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Άμεση πρόσληψη προσωπικού. Να μπει τέλος στο καθεστώς των εργολαβιών.
·       Άμεση και αναδρομική καταβολή του συμφωνημένου πριμ παραγωγικότητας για όλο το χρονικό διάστημα που δουλεύουμε με την Waste Solutions σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους. Ενσωμάτωση του στον μισθό.
·       Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.
·       Δε δεχόμαστε καμία ελαστικοποίηση ή διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Άμεση επαναφορά του 6ήμερου - 40ωρου για όλους.
·       Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο.
·       Δε δεχόμαστε κανένα μισθολογικό ή άλλο διαχωρισμό ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους. Διεκδικούμε την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας με υπογραφή ΣΣΕ.
·       Βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και του εργοστασίου με ωράριο 6ωρο - 5μερο – 30ωρο.
·       Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
·       Δημιουργία κινητής μονάδας Υγείας μέσα στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου πλήρως εξοπλισμένης με έμφαση στην πρόληψη εργατικών ατυχημάτων, επαγγελματικών ασθενειών κλπ


ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΟΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου