Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 29-03-2017 εμπορουπάλληλοι

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 7.00μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι,
Ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατώτατος και υποκατώτατος μισθός, εορταστικό ωράριο, κατάργηση κυριακάτικης αργίας , BlackFriday or black everyday …
Κυβέρνηση και θεσμοί διαπραγματεύονται και συζητούν τόσο καιρό, όχι για τα δικά μας προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες, αλλά για νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα υπηρετήσουν συνολικά τα συμφέροντα των μονοπωλίων στην Ελλάδα. 
Ετοιμάζουν μεθοδικά να στείλουν στους εργαζόμενους τον νέο “λογαριασμό” τον οποίο βαφτίζουν “αξιολόγηση”. 
Αυτή η ¨αξιολόγηση¨ περιέχει νέα μείωση του αφορολογήτου ορίου, δηλαδή νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις,  παραπέρα χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και απελευθέρωση των απολύσεων, μεγαλύτερο χτύπημα στο ασφαλιστικό, απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης.
Αυτή η “αξιολόγηση” ήδη εφαρμόζεται στους χώρους εργασίας, σε κάθε κατάστημα, σε κάθε εμπορική επιχείρηση. 
Η εργοδοσία στο κλάδο μας εντείνει την επιθετικότητα της απέναντι μας. 
Οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα έχουμε ήδη υποστεί άγρια επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα την περίοδο της κρίσης : μισθοί, συμβάσεις, ωράρια, εργασιακές σχέσεις κατακρεουργούνται καθημερινά  για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγαλεμπόρων. Προσπαθούν με διάφορα μέτρα να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία.
Η  απληρωσιά, η εντατικοποίηση της εργασίας, η δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα είναι καθημερινότητα. Οι μισθοί δεν αρκούν για την επιβίωση μας.  Άγρια φορολογία, χαράτσια, ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές σε παιδεία, υγεία επιδεινώνουν περαιτέρω  το βιοτικό μας επίπεδο. 
Χαρίζουν τζάμπα εργασία στους εργοδότες χαρίζοντας τους το επίδομα ανεργίας που δικαιούται ο άνεργος ντύνοντας το με το επιχείρημα τάχα της καταπολέμησης της ανεργίας! Είναι απαράδεκτο μέτρο που ανακυκλώνει την ανεργία και χτυπά τους κλαδικούς μισθούς. Θεσπίζουν τον υποκατώτατο μισθό και τις 2ωρες και 3ωρες συμβάσεις για να κουκουλώσουν την ανεργία που διαρκώς αυξάνεται!
Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν να μας λύσει τα προβλήματα, αν εμείς οι ίδιοι δεν παλέψουμε για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.
 Πουλάμε καθημερινά προϊόντα που δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε να τα έχουμε εμείς, περνάνε από τα χέρια μας κάθε μέρα χρήματα που δεν είναι ούτε το 1%του μισθού μας, αλλά μας λένε πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι γιατί υπάρχουν τόσοι άνεργοι, γιατί το κλίμα στην επιχείρηση είναι καλό, γιατί αλλού είναι χειρότερα, γιατί αν θησαυρίζει ο εργοδότης θα συνεχίσει να πετάει ψίχουλα στον εργαζόμενο...
Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκιά τους, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, να ανέχονται και να μην αντιδρούν! Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων. 
Καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ! Όμως φτάνει! Δεν δεχόμαστε άλλο  να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. 
Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας.
Η συλλογική, οργανωμένη απάντηση είναι εκείνη που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Απαιτούμε:
·           Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. 
·           Κατοχύρωση της κλαδικής σύμβασης των εμποροϋπαλλήλων με 918€ βασικό μισθό, 5ημερο-8ωρο-40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·           Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας & μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·           Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
·           Ακύρωση όλων των νόμων που επηρεάζουν τις συλλογικές συμβάσεις.
·           Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων. 
·           Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας. 
·           Φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων, να πληρώσουν οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές.

Κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος του στην πάλη για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Με τη δύναμή μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!
Ισχυροποιούμε το σωματείο μας, οργανώνουμε την απάντησή μας.
Η αισιοδοξία έρχεται μέσα από τη δράση.
Τίποτα, ποτέ δεν χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 7.00μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου