Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΥΣΗ
της  εκδικητικής  απoλυσης  του Δημhτρη Λyκκα,
πρoέδρου του Σωματεiου Εμποροϋπαλλhλων aρτας

Να ανακληθεί τώρα η απόλυση του συνδικαλιστή
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταδικάζει τη διοίκηση του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Άρτας που είχε το θράσος να απολύσει εκδικητικά τον συνάδελφο μας,

Καλούμε την εργοδοσία του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Άρτας, να ανακαλέσει την εκδικητική, συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου, που διεκδίκησε το αυτονόητο να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων και τα  δεδουλευμένα που δεν είχαν καταβληθεί στους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Η απόλυση έγινε την περίοδο που βρίσκεται στα σκαριά ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που συζητούν σε αντιδραστικό πλαίσιο για  νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα της απεργίας, του αγώνα. Τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, από κοινού με τα κόμματα που συμφωνούν και όλους τους φορείς τοπικής διοίκησης που αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος, δεν έχουν τέλος!
Τέτοια φαινόμενα θα ενταθούν ειδικά με τον επικείμενο νέο συνδικαλιστικό νόμο, αν δεν βρουν απέναντί τους οργανωμένη απάντηση : εργαζόμενους οργανωμένους και αποφασισμένους να παλέψουν να μην περάσουν ούτε οι νόμοι, ούτε πρακτικές όπως αυτή που καταδικάζουμε. Απάντηση με οργάνωση μέσα στα σωματεία μας με ταξικό προσανατολισμό.
Η παρουσία και η δράση πρωτοπόρων εργαζομένων όπως του Δημήτρη Λύκκα, προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που οργανώνουν την πάλη στους χώρους δουλειάς ενοχλεί, καθώς βάζει εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους για περαιτέρω κερδοφορία σε βάρος των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε την απόλυση του συναδέλφου- συνδικαλιστή και καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο, κάθε εργαζόμενο, να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας, να απαιτήσει την άμεση ανάκληση της απόλυσης του πρωτοπόρου συναδέλφου Δημήτρη Λύκκα.

                    

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου