Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Δ.Τ. ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/11, η σύσκεψη σωματείων και φορέων για την οργάνωση και προετοιμασία της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη και στην κινητοποίηση στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
Φυσικά δεν πρέπει να υποτιμηθούν καθόλου οι ενδοιάμεσοι σταθμοί του κινήματος όπως η επιτυχία του συλλαλητηρίου της 17ης Νοέμβρη στις 18:00 στα Λιοντάρια και απεργιακή απάντηση του δημοσίου τομέα στις 24 Νοέμβρη.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι πολύ σοβαρές εξελίξεις, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή που μυρίζουν μπαρούτι και λαμβάνοντας υπόψη και την επίσκεψη του Ομπάμα που έχει στόχο την προώθηση των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών,
τα σωματεία και οι φορείς έχουν καθήκον, ο εορτασμός της 43ης Επετείου της 17ης Νοεμβρίου να πάρει ένα έντονο και ιδιαίτερο αντι-ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα.
Ταυτόχρονα, στη νέα αντεργατική λαίλαπα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, το 4ο μνημόνιο που βρίσκεται στα σκαριά, το νέο νόμο που βάζει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, την προκήρυξη απεργιών, την επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων, εκφράστηκε η ανάγκη συλλογικής και οργανωμένης απάντησης.
Καθολικά εκφράστηκε η ανάγκη τώρα, οι οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπουν γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, την ενημέρωσης, της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
Να στηριχτούν παράλληλα οι αγώνες του επόμενου διαστήματος που προγραμματίζονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους, η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 24 Νοέμβρη.
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται συγκυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.
Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και σε τοπικό επίπεδο η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να δώσουν τη δική τους απάντηση.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου