Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας

την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 10.00πμ στο Εργατικό Κέντρο


Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τον καθένα ξεχωριστά να έρθει να συζητήσουμε, να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας για τη 4η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ του ΠΑΜΕ, αλλά και να οργανώσουμε τη δουλειά μας για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ.


Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Τέρμα πια στους εκβιασμούς, στα ψέματα και τις απάτες. Ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ, ΔΝΤ, τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ομνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια, να καταργήσουν όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στο γνωστό φόντο των εκβιασμών και των απειλών προς τους εργαζόμενους είτε πάρει ως βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγούν:

Στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτερο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους και χαράτσια, σε πλειστηριασμούς κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων. Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Οι πάνω από 530 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα, τα 14 σωματεία από το Ηράκλειο που βγήκαν μπροστά και συμμετείχαν στα πολυπληθή συλλαλητήρια στις 17/10 ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και για το οξυμένο πρόβλημα των συλλογικών συμβάσεων, δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης και της σύγκρουσης που πρέπει να ανοιχτεί μπροστά μας. Κατέθεσαν με τη μορφή πρότασης νόμου στη Βουλή το δικό μας πόρισμα. Το πόρισμα των εργαζομένων.

Να αγωνιστούμε λοιπόν ώστε κανένας να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!
Συνάδελφοι, καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ! Όμως φτάνει! Δεν δεχόμαστε άλλο να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο.

Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης & εργοδοσίας.
Ανίκητοι δεν είναι! Φαίνονται ανίκητοι γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν δοκιμάσει την τεράστια δύναμή τους. Εκείνοι έχουν το δικό τους σχέδιο με στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών. Χρειαζόμαστε κι εμείς το δικό μας σχέδιο! Όχι μόνο για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, αλλά και για να διεκδικήσουμε τις τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια!
Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Απαιτούμε:


· Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.
· Κατοχύρωση της κλαδικής σύμβασης των εμποροϋπαλλήλων με 918 βασικό μισθό, 5ημερο-8ωρο-40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
· Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας & μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
· Ακύρωση όλων των νόμων που επηρεάζουν τις συλλογικές συμβάσεις.
· Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

· Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

· Φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων, να πληρώσουν οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές.


Συνάδελφοι,
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου είναι μέλος του ΠΑΜΕ. Έχει υιοθετήσει το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ και καθημερινά τα μέλη του δίνουν μάχη για ένα καλύτερο μέλλον. Παλεύει για να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα 5μηνα, τα 2μηνα και τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας των 490€. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μόνιμη & Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά & ασφαλιστικά δικαιώματα &με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Το σωματείο μας βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που απαρτίζουν τις συμβιβασμένες, εργοδοτικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ. Είναι και αυτές συνυπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να οργανώσει τους συναδέλφους, χωρίς να τους διαχωρίζει σε αορίστου, voucher, ενοικιαζόμενους, άνεργους. Για τις ταξικές δυνάμεις είμαστε όλοι εργαζόμενοι και εν δυνάμει εργαζόμενοι που ανά διαστήματα πεταγόμαστε στην ανεργία.

Για εμάς ένας δρόμος υπάρχει : Οργάνωση στα σωματεία, μαζικές διαδικασίες & σωστός προσανατολισμός με βάση την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.


Συνάδελφοι, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) ιδρύθηκε πριν 17 χρόνια κάτω από την ανάγκη να δοθεί ένας άλλος αέρας αναζωογόνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι στη σαπίλα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Το ΠΑΜΕ είναι γέννημα της εργατικής τάξης. Είναι ένα μέτωπο συσπείρωσης Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικαλιστών με σαφή προσανατολισμό ενάντια στις αντεργατικές κυβερνήσεις και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Σε καλούμε να σκεφτείς ποια θα ήταν σήμερα η θέση του εργαζόμενου αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ στη ζωή μας; Αν είχαμε αφήσει τις τύχες μας να τις διαπραγματεύονται οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ; Πόσο πιο γρήγορα και πιο επιτακτικά θα είχαν περάσει οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας

την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 10.00 πμ.

για να συζητήσουμε, να επικαιροποιήσουμε το πλαίσιο πάλης μας, να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας για τη 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ,

αλλά και να οργανώσουμε την πανελλαδική 24ωρη Απεργία στις 8 Δεκεμβρίου.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου