Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Συμμετέχουμε την Παρασκευή 22/7/2016 στην απεργία
και στη συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας 10.30 π.μ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η επιτροπή αγώνα στα καταστήματα και τις αποθήκες του Μαρινόπουλου στο Νομό Ηρακλείου, συντονίζεται με τους συναδέλφους μας στην υπόλοιπη Ελλάδα και συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου την Παρασκευή 22/7/2016.

Οι εργαζόμενοι στον Μαρινόπουλο παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας, συγκροτούμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ όπως αυτές των καταστημάτων HYPER Ρέντη(042), HYPER Αργυρούπολης(052), HYPER Μαρούσι(024), HYPER Νέας Ιωνίας(033) και Μαρινόπουλος(104), που έκαναν την αρχή! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, κόντρα στο κλίμα αναμονής, φόβου και ψεύτικων αυταπατών που καλλιεργούν μέσα στα καταστήματα.


Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις συγκροτούμε Επιτροπές Αγώνα κάνοντας δική μας υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε πετυχημένη στάση εργασίας στις 13/7 με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνάδελφων, σε μαζική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, κινητοποιήθηκαν συνάδελφοί μας σε πολλά καταστήματα. Το κλαδικό μας σωματείο έχει ζητήσει νέα τριμερή στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Αξιοποιούμε κάθε μορφή πάλης, πιέζουμε την κυβέρνηση να πάρει θέση!

Η καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας που υπήρξε σε αρκετά καταστήματα πρέπει να απλωθεί σε περισσότερα! Να σπάσει ο φόβος, η εργοδοτική τρομοκρατία, ο συμβιβασμός με την απληρωσιά. Να μην παρακολουθούμε τις εξελίξεις από απόσταση. Αφορούν τη δουλειά μας, τη ζωή μας! Να κλιμακώσουμε στους αγώνες μας! Η πίεση μας προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση πρέπει να δυναμώσει!

Στο Ρέθυμνο οι συνάδελφοί μας είναι χωρίς αντικείμενο εργασίας, αφού ο ιδιοκτήτης έκανε έξωση στο Μαρινόπουλο, που χρωστούσε ενοίκια αρκετών μηνών.


Να οργανωθούμε προσπερνώντας την αναμονή που καλλιεργείται από το παράρτημα και να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο.

Σας καλούμε σε ενιαίο συντονισμό, να οργανώσουμε μαζί, ενωμένοι το επόμενο βήμα μας.
Σας καλούμε μέσα από συζητήσεις και Γενικές Συνελεύσεις, να συγκροτήσετε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα και να δώσουμε όλοι μαζί συντονισμένη αγωνιστική απάντηση.

·         Να γίνει υπόθεση όλων μας, η επιτυχία της απεργίας! Να ενημερώσουμε όλα τα καταστήματα για τις αποφάσεις μας, καλώντας τους συναδέλφους σε συντονισμένο, ενιαίο αγώνα.
·         Παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας την ημέρα της απεργίας.

     Διεκδικούμε:
Ø  Άμεση εφάπαξ καταβολή των δεδουλευμένων μας και όχι τμηματικά!  
Ø  Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας!
Ø  Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις!

Κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές της εργοδοσίας, που θέλουν να μας τρομοκρατήσουν.
Η απεργία είναι ενέργεια και συλλογική απόφαση που επιλέγουμε για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματα μας! Προσπερνάμε την πλειοψηφία του επιχειρησιακού μας σωματείου που δεν παίρνει μέτρα οργάνωσης και αγωνιστικές πρωτοβουλίες φτάνοντας στο σημείο να καλεί ανοιχτά σε συμβιβασμό και σε μη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και απεργίες.


Μία επιλογή υπάρχει μπροστά μας! Να οργανωθούμε σε κάθε κατάστημα, να αγωνιστούμε ταξικά, συλλογικά, να απαιτήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας!

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου