Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

   

Εκδόθηκε σήμερα 05/07/2016 η απόφαση συμπαράστασης της ΠΕΔ Κρήτης στους εργαζόμενους της εταιρίας Μαρινόπουλος, έπειτα από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στα πλαίσια της ημέρας δράσης της 1ης Ιούλη όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Ένωση από νωρίς τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου βρέθηκε στις αποθήκες και τα καταστήματα της εταιρίας Μαρινόπουλος στο Ηράκλειο, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις, προετοιμάζοντας το κλίμα ετοιμότητας και αγώνα των εργαζομένων ενάντια σε σχεδιασμούς που θα φορτώσουν για ακόμη μια φορά το βάρη στις πλάτες των εργαζομένων για τα κέρδη του μεγαλοεπιχειρηματία.

Στις 11:00 οι εργαζόμενοι αξιοποιώντας τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που προκήρυξε η Ένωση, βρέθηκαν στο Δημαρχείο Ηρακλείου, συζήτησαν συλλογικά τις εξελίξεις και το σχέδιο απάντησης σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο, διασφαλίζοντας την ετοιμότητα  που θα πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις. 
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΕΔ Κρήτης, όπου ζήτησαν από την Τοπική Διοίκηση να πάρει θέση και να συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων :
·                Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλων των εργατικών δικαιωμάτων      των εργαζομένων
·                 Άμεση καταβολή μισθών και επιδομάτων
·                Σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και οι απαιτήσεις των εργαζομένων κατά προτεραιότητα

Τέλος, στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τονίστηκε η ανάγκη για συσπείρωση των εργαζομένων στην εταιρία Μαρινόπουλος αλλά και ολόκληρου του κλάδου, καθώς οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και κανένας δεν πρόκειται να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, αν οι ίδιοι δεν παλέψουν γι αυτά, με ετοιμότητα, σύγκρουση με την εργοδοσία και τα συμφέροντα της, απομόνωσης των λογικών του μικρότερου κακού, της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού.

Η κυβέρνηση και τα στελέχη της εταιρείας λένε ψέματα στους εργαζόμενους ότι δεν πρέπει να ανησυχούν.  Η υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα δεν διασφαλίζει κανένα από τα συμφέροντά τους, πολύ περισσότερο που ο ανταγωνισμός στον κλάδο κάνει ακόμα δυσκολότερο να επιβιώσει μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους χωρίς δραστικές περικοπές στα λειτουργικά της έξοδα, μέρος των οποίων είναι οι μισθοί των εργαζομένων. Άρα, ακόμα κι αν για την ώρα αποφευχθεί το «λουκέτο», είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος επίθεσης στα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας, ακόμα πιο σκληρός και πιο διευρυμένος από τον προηγούμενο. 

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί όλους τους συναδέλφους να αγκαλιάσουν το κλαδικό τους σωματείο, να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις Μαρινόπουλος και να συμμετέχουν όλοι στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της εταιρείας Μαρινόπουλος που έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου και ώρα 9.00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Επίσης καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νομού Ηρακλείου να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων του Μαρινόπουλου, όχι μόνο γιατί είναι ζήτημα που οι επιπτώσεις του αφορούν όλο τον κλάδο, αλλά και γιατί η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων ενάντια στα σχέδια που καταστρέφουν τις ζωές μας, προκειμένου να βγουν κερδισμένοι οι μεγαλοεργοδότες από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό.


Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου