Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Την Κυριακή 26/6/2016, πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα  «ενημέρωση για τις εξελίξεις στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ και η απάντηση των εργαζομένων», μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, του σωματείου που αγκαλιάζει όλο τον κλάδο, ως απάντηση στην γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας και την ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων που βρίσκονται σε αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στην εταιρεία. Αντίστοιχα Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των κλαδικών σωματείων σε κάθε Νομό!
Η συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του Ηρακλείου φανέρωσε πως υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις και συνάδελφοι που θα μπουν μπροστά για την ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα, εναντία στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας. Τονίστηκε ότι πρέπει να γίνει ζήτημα όλου του κλάδου, αφού οι επιπτώσεις στην Μαρινόπουλος ΑΕ θα επηρεάσουν συνολικά τους εργαζόμενους στο εμπόριο, όπως επίσης θα επιφέρει χτυπήματα και σε εργαζόμενους άλλων κλάδων.
Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!
Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας να τις καθορίζουν ο Μαρινόπουλος, οι μεγαλέμποροι, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, δε θα γίνουμε έρμαια των πληροφοριών μέσω δημοσιευμάτων.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ!
Από ΔΕΥΤΕΡΑ 27/6/16 το κάθε μαγαζί να γίνει κέντρο αγώνα. Με πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Καλούμε τους συναδέλφους με πνεύμα πρωτοβουλίας να συγκεντρωθούν όλοι σε κάθε κατάστημα, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία και να υιοθετήσουν τα αιτήματα μας, να συμμετέχουν στα καλέσματα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Έχει ήδη συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στην Μαρινόπουλος Α.Ε. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Χρειάζεται να συγκροτηθούν Επιτροπές Αγώνα με τουλάχιστον 3 συναδέλφους ανά κατάστημα που θα έχει την ευθύνη να επικοινωνεί με το κλαδικό σωματείο για τον καλύτερο συντονισμό και τη κοινή δράση σε περισσότερα καταστήματα. Η επιτροπή αγώνα να βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία με το κλαδικό σωματείο. Να επιδιώκει ενιαία στάση και δράση των συναδέλφων στο κατάστημα. Να οργανώσει την ενημέρωση της γειτονιάς, των καταναλωτών για να βρεθούν συμπαραστάτες στον αγώνα μας.
Μόνο η οργάνωση μας μπορεί να σπάσει το φόβο!
Απαιτούμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση:
·         Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας! Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί  σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση. Να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους.
·         Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς του Ιουνίου την καθορισμένη ημέρα, απαντάμε άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες δεν αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο σε ενδεχόμενη καθυστέρηση του μισθού!
·         Σε οποιοιδήποτε ενδεχόμενο προσφυγής της εταιρείας στο άρθρο 99 ή στα άρθρα 106Α, 106Β, προσαρμόζουμε άμεσα τις διεκδικήσεις μας, διασφαλίζοντας να μπουν πρώτα οι απαιτήσεις μας απέναντι στην εταιρεία έναντι των υπολοίπων (προμηθευτών, τραπεζών κλπ).
Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, τα δεδουλευμένα, όλα τα δικαιώματα μας, όλα όσα απαιτούμε! Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο αγώνα, με όλους τους τρόπους, με πολύμορφη δραστηριότητα. Ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων!
Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς δουλειά!
Όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα, με οποιαδήποτε μορφή εργασιακής σχέσης, να απαντήσουμε ενωμένοι! Να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσα μας, να μην περάσουν αντιλήψεις στις γραμμές μας που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση της επιχείρησης, την επιλογή κλεισίματος καταστημάτων.
Καλούμε όλους τους συνάδελφους να οργανώσουν Γενική Συνέλευση σε κάθε κατάστημα έως το τέλος της εβδομάδας, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και να δημιουργήσουν Επιτροπή Αγώνα σε κάθε κατάστημα.

Δυναμώνουμε τη δράση μας, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες!
Συντονιζόμαστε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης σε άλλες περιοχές!

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου