Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Παγκρήτια Κινητοποίηση προς την Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα Χανίων, την Κυριακή 29 Μαΐου

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ -  ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,
Η Ε.Ι.Υ.Η ανταποκρινόμενη για ακόμα μία χρονιά στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), συμμετέχει και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν μαζικό παρόν στην Παγκρήτια  Κινητοποίηση προς την Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα Χανίων, την Κυριακή 29 Μαΐου.        
Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στην πολιτική της κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις και τους πολέμους, στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισής» της.
Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και αποθρασύνει την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους.

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης που διαθέτει και αναβαθμίζει συνεχώς τη Βάση της Σούδας, το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί μας, ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στη Λιβύη και γενικότερα των εγκληματικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.  
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δε θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση νέας Βάσης μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών που σχεδιάζεται!
Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη Συμφωνία Ε.Ε.–Τουρκίας, τον στρατιωτικό μηχανισμό της FRONTEX, το φακέλωμα της ΣΕΓΚΕΝ, το συνολικό οπλοστάσιο της καταστολής που χρησιμοποιεί η Ε.Ε. και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά των προσφύγων, υπονομεύοντας τη Συνθήκη της Γενεύης, το δικαίωμα στο Άσυλο, εμποδίζοντας τους να φτάσουν στις χώρες προορισμού. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών –προσφύγων στη χώρα μας και οι δραματικές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης.
Όλα τα παραπάνω έχουν κάνει το νησί μας ένα αβύθιστο «αεροπλανοφόρο» , όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Υπουργός Άμυνας, που είναι στη διάθεση του ΝΑΤΟ για οποιεσδήποτε τυχοδιωκτικές ενέργειες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·           ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

·           ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

·           ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ. ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

·           ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ

·           ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ& ΠΟΛΕΜΟΥΣ

·           ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

·            ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ  ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Το ραντεβού για το Ηράκλειο είναι
την Κυριακή 29 Μάη 8:30 π.μ από το άγαλμα του Βενιζέλου
Για περισσότερες πληροφορίες – συμμετοχές
στα γραφεία του σωματείου μας καθημερινά 7-9μ.μ.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου