Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

3ωρη στάση εργασίας στον Μαρινόπουλο

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
να συμμετέχουν στην
3ωρη στάση εργασίας 
την Τετάρτη 20 Απριλίου από τις 7.00πμ έως τις 10.00πμ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στην εταιρεία Μαρινόπουλος,
Όλο αυτό το διάστημα είμαστε αντιμέτωποι με το φόβο αν θα είμαστε οι επόμενοι που θα απολυθούν, αν το κατάστημα μας είναι το επόμενο που θα κλείσει, αν θα μας μεταφέρουν σε κατάστημα μακριά από το τόπο κατοικία μας εκδικητικά, για να μας εξαναγκάσουν σε παραίτηση, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η εταιρεία έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια της σύμβασης που έχουμε, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να βάφουν και να καθαρίζουν τα μαγαζιά κ.α.
Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί για άλλο ένα μήνα, η καθυστέρηση στους μισθούς μας. Την ίδια στιγμή η εταιρεία ανακοίνωσε τη δανειοδότησή της από τις τράπεζες, την οριστική συμφωνία της με τον Σκλαβενίτη για τα 33 υπερμάρκετ και το σχέδιο ανάπτυξης για τα καταστήματα Μαρινόπουλος και express, στο οποίο δεν περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι καταστημάτων και εργαζομένων.

 Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου είχε ενημερώσει, για τον χαρακτήρα των εξελίξεων στην εταιρεία, δήλωνε σε όλους τους τόνους πως οι ανάγκες της εταιρείας με τις ανάγκες των εργαζομένων, είναι έννοιες ασυμβίβαστες.
Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε την πάλη των εργαζομένων.
Καλέσαμε σε συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας τους εκπροσώπους της Εταιρείας όπου δεν μας διαβεβαίωσαν για τίποτα και άφησαν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!

H εμπειρία που έχει το σωματείο μας κι από άλλους χώρους δείχνει ότι η κατάσταση όσο πάει και θα χειροτερεύει το επόμενο διάστημα! Ο φόβος για την ανεργία, η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα θα αξιοποιηθεί από την εταιρία για να υποκύψουν οι εργαζόμενοι να χαμηλώσουν τις απαιτήσεις τους και τελικά να χάσουν τα δικαιώματά τους!
Το κλαδικό σωματείο, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, βάζει τις ανάγκες μας απέναντι στη λογική της μοιρολατρίας, της αναμονής, του συμβιβασμού, του μικρότερου κακού! Τις ανάγκες των εργαζόμενων! Τις ανάγκες εκείνων που με τον κόπο και τον ιδρώτα τους παράγουν όλο τον πλούτο του κόσμου!

Αυτή τη λογική πρέπει να έχει κάθε εργάτης σε όποιο πόστο κι αν δουλεύει! Αυτή τη λογική πρέπει να έχουν και οι εργαζόμενοι στο Μαρινόπουλο που έκαναν την εταιρία να γιγαντωθεί τα προηγούμενα χρόνια με τζίρους πάνω από 2δις ευρώ ετησίως!
Η απάντηση πρέπει να είναι αγωνιστική μακριά από τη στάση του συμβιβασμού και της υποταγής κι εδώ συνάδελφοι όλοι κρινόμαστε και οι συνδικαλιστές ακόμα περισσότερο!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ
Επιβάλλεται οργάνωση, με μαζικές διαδικασίες & αποφάσεις για κινητοποιήσεις.
Να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Δεν επιτρέπεται αναμονή ή εφησυχασμός! Οι εξελίξεις απαιτούν άμεσα να συζητήσουμε, να πάρουμε ευθύνη! Να βγάλουμε συμπεράσματα από την πείρα μας. Να οργανώσουμε χωρίς καθυστέρηση την αγωνιστική απάντησή μας. 
Αν δεν συζητήσουμε, αν δεν οργανωθούμε μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται η τύχη μας θα ακολουθήσει την τύχη των επιδομάτων που κόπηκαν, των μειώσεων στους μισθούς μας, του κλεισίματος πολλών καταστημάτων της εταιρείας που έστειλαν εκατοντάδες συνάδελφους μας πανελλαδικά στην ανεργία!
Αν δεν πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη, θα έρθει η σειρά μας!
Δεν επιτρέπεται να συνηθίσουμε στην απληρωσιά, στις καθυστερήσεις των μισθών μας! Κανένας δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι ο "Μαρινόπουλος" δεν έχει λεφτά! Η εταιρεία έχει συσσωρεύσει τεράστια κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια, με το κλεμμένο δικό μας ιδρώτα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας και να δείξουμε την ετοιμότητά μας ανεξάρτητα από το αν θα έχουμε πληρωθεί ή όχι.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με την καθυστέρηση της μισθοδοσίας και την τμηματική καταβολή του 60% του μισθού μας και το 20% τις επόμενες μέρες ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η συνολική εξόφληση παρά τις διαβεβαιώσεις για ημερομηνίες που διαρκώς περνάνε κι εμείς μένουμε απλήρωτοι, έρχεται να προστεθεί η εξέλιξη της Τρίτης 12 Απρίλη με την κατάσχεση εμπορευμάτων και φορτηγών στην Μ171 αποθήκη Σπάτων από προμηθευτή, στον οποίο η εταιρεία χρωστά εκατομμύρια ευρώ. Ανάλογο κρούσμα (καταγραφής εμπορευμάτων) υπήρχε στο Μ101 κατάστημα στο Κολωνάκι.
Οι εξελίξεις απαιτούν από τους εργαζόμενους ετοιμότητα και κινητοποίηση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας, την εξασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. 
να συμμετέχουν
στην 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 20 Απριλίου από τις 7.00 έως τις 10.00
και σε συνάντηση έξω από το κατάστημα της Αμμουδάρας
για συζήτηση και συντονισμό της συνέχειας του αγώνα μας

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου