Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 7μμ

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στον ηρακλειώτικο λαό για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, στην εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας που υποφέρει από την αντιλαϊκή πολιτική,  να οργανώσει την πάλη του ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της κυβέρνησης. 
Συμμετέχουμε στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και αντί εισιτηρίου φέρνουμε ό,τι μπορούμε από τα είδη πρώτης ανάγκης.

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 7:00μμΚανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ανεχτεί αυτή την κατάσταση, να μείνει παρατηρητής στο έγκλημα που εξελίσσεται σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, στον εγκλωβισμό χιλιάδων κυνηγημένων στη χώρα μας, στους χιλιάδες πνιγμούς ακόμα και μικρών παιδιών στο Αιγαίο για να ξεφύγουν από την εξαθλίωση και τη φωτιά του πολέμου. Απλώνουμε το χέρι μας σε όποιον υποφέρει, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, στους ξεριζωμένους που ψάχνουν απεγνωσμένα ένα καταφύγιο.
Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
 Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή στην κυβέρνηση και στους ηγέτες της Ε.Ε., είναι υποκριτές. Είναι οι ίδιοι που εξόπλισαν και εκπαίδευσαν στρατούς ολόκληρους για να υπηρετήσουν τους σκοπούς τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
 Ένα πρέπει να είναι καθαρό. Πως οι αποφάσεις της Ε.Ε. είναι αυτές που δημιουργούν την προσφυγιά, που κλείνουν τα σύνορα, που ταλαιπωρούνται εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, παγιδευμένοι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, πολύ από αυτούς στην Ελλάδα. Και όσο θα μεγαλώνει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όσο εξαπλώνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, τόσο θα μεγαλώνουν οι προσφυγικές ροές.

 Θεωρούμε ότι τα παρακάτω αιτήματα πρέπει να γίνουν υπόθεση πάλης των συνδικάτων και των μαζικών φορέων, κάθε εργαζόμενου:
-Να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών, να υπάρξει διευκόλυνση της μετακίνησής τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού, να εξασφαλιστεί η απευθείας και ασφαλής μεταφορά τους.
-Με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς, ανοιχτοί προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας όπου θα παρέχεται στους μετανάστες και πρόσφυγες ιατροφαρμακευτική φροντίδα, σίτιση, στέγαση, διερμηνεία και νομική βοήθεια με ιδιαίτερη μέριμνα από τους κρατικούς φορείς για τις μητέρες και τα παιδιά, τους ανήλικους, τα θύματα των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και των αναπήρων.
-Είμαστε αντίθετοι στα κέντρα διαλογής, τα hotspots, στους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης που θα λειτουργούν και ως σύγχρονα σκλαβοπάζαρα για όσους είναι χρήσιμοι για τους μονοπωλιακούς ομίλους των κρατών – μελών της Ε.Ε.
-Έξω η frontex και οι άλλοι μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.
-Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Αποτελεί δολοφονικό – πολεμικό μηχανισμό. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στις επεμβάσεις και τον πόλεμο.
 -Η απάντηση στις αποφάσεις και την πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και στο δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από μαζικές διαδικασίες και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, του λαού. Αυτό αποτελεί και την προϋπόθεση για την απομόνωση, την αποφασιστική αντιμετώπιση της εγκληματικής – φασιστικής οργάνωσης της Χ.Α.
ΑΜΕΣΑ συμμετέχουμε  στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που ήδη έχει ξεκινήσει καθημερινά από Δευτέρα ως και Παρασκευή. Τις πρωινές ώρες στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων και της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ στον 1ο όροφο στο ΕΚΗ, από τις 10:00 ως τις 13:00 το μεσημέρι και το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων από τις 19:00 ως τις 21:00 το βράδυ που βρίσκονται στο ΕΚΗ στο 2ο όροφο.
Την Δευτέρα 4 Απριλίου στις 7 μ.μ.  συμμετέχουμε στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και αντί εισιτηρίου φέρνουμε ό,τι μπορούμε από τα είδη πρώτης ανάγκης.
Στη συναυλία μέχρι τώρα συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):
-ΙΡΙΔΑ DUET-Αντώνης
-Καπιζιώνης Παναγιώτης
-Κασσωτάκης Γιάννης
-Μανωλιούδης Γιώργης
-ΝΕΦΑΛΑ
-«Ένα κι ένα»
-Σκουλάς Βασίλης
-Σταυράκης Γιώργος
ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ:
Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης: Ατομικά νερά, ατομικοί χυμοί, γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, κονσέρβες, ατομικές μαρμελάδες, παιδικές τροφές, διάφορα σνακ, μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη.
Είδη προσωπικής υγιεινής: Χαρτί υγείας, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, ξυραφάκια και διάφορα είδη υγιεινής.
Παιδικά είδη: Μωρομάντηλα, πάνες, μπιμπερό, κόλλες Α4, μαρκαδόροι κλπ.
- Ρουχισμός: Κουβέρτες, υπνόσακοι, ρούχα και εσώρουχα, παπούτσια
- Πιρούνια, κουτάλια πιάτα και ποτήρια μιας χρήσης.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6944320723,6974153158


 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 7:00μμ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου