Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
        Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηράκλειου καταγγέλλει την άκυρη, παράνομη και εκδικητική απόλυση της συναδέλφισσας που εργαζόταν από το 2014 στην επιχείρηση SEVEN
με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι ξαφνικά, μετά από δυο χρόνια, είχε “περιορισμένες γνώσεις και έπαψε να είναι αποδοτική στο αντικείμενο της εργασίας της”.
        Με αυτό το πρόσχημα η εν λόγω εταιρία προχώρησε στην απόλυση της συναδέλφισσας, η οποία ήταν η μόνη που είχε συνδικαλιστική δράση, απεργούσε σταθερά, συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του σωματείου και ενημέρωνε ανελλιπώς τους συναδέλφους της στο κατάστημα  για τα δικαιώματά τους. Η δράση της αυτή φαίνεται ότι ενόχλησε την επιχείρηση καθώς δεν ήταν ούτε μία, ούτε δυο, αλλά συχνό φαινόμενο η εργαζόμενη να δέχεται παρατηρήσεις και απειλές από την υπεύθυνη για τη συνδικαλιστική της δράση. Δεν δίστασαν να της πουν ότι έχει δικαίωμα να απεργεί, αλλά αν απολυθεί θα είναι στα πλαίσια της πολιτικής της εταιρίας που δεν δέχεται τέτοιες ενέργειες
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στην επιχείρηση SEVEN, σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό της συναδέλφισσας και να δώσουμε μαζί τη μάχη για την άμεση ανάκληση της απόλυσης και μέσα από τη δράση μας και τον οργανωμένο αγώνα να διασφαλίσουμε μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας . Είναι σημαντικό να γίνει ξεκάθαρο το γεγονός ότι η εταιρία θα προχωράει σε αξιολόγηση και θα απολύει όποιο συνάδελφο κρίνει «ακατάλληλο», όποτε αυτή θελήσει όπως έχει ήδη ανακοινώσει μέσω των εκπροσώπων της. Αυτό σημαίνει ότι θα απολύει όποιον εργαζόμενο τολμήσει να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Για μας και για όλους τους συναδέλφους στο κλάδο είναι ξεκάθαρο πως αυτή η απόλυση είναι επίθεση προς όλους τους εργαζόμενους και δεν θα μείνει αναπάντητη.
Με τη δύναμη μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!
Η μόνη απάντηση από την πλευρά μας είναι η οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση.
Κορυφώνουμε τη δράση μας με στόχο να μην περάσει κανένα αντεργατικό νέο μέτρο με 48ωρη γενική απεργία :
1η μέρα της απεργίας στις 10.00 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας
2η μέρα στις 11.00πμ στην Πλατεία Ελευθερίας σε παγκρήτια συγκέντρωση
Ισχυροποιούμε το ταξικό σωματείο μας
οργανωνουμε την απαντηση μασ

 ολοι για έναν και ενασ για ολους

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου