Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,
  Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πιστός ακόλουθος των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, εκείνων δηλαδή που κάνουν πολέμους, ξεκληρίζουν λαούς, δημιουργούν προσφυγιά. Είναι οι ίδιοι που δίνουν τις κατευθύνσεις για τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, το ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, που σκοπό έχουν την παραπέρα εξαθλίωση του λαού και την υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.
  Μπροστά στο δράμα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, διαλέγουμε να μην μείνουμε θεατές και να μην γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα! Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές που βγαίνουν μάλιστα από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά. Συγκεντρώνουμε υλική βοήθεια προς τους πρόσφυγες-μετανάστες καθημερινά 7.00-9.00 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου μας. Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική-φασιστική φωνή, διεκδικώντας ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του κράτους και άμεση μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στις χώρες που επιθυμούν.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,
Οι κατακτήσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες, δέχονται το νέο σαρωτικό χτύπημα που επιδιώκει η κυβέρνηση, καθώς καθιστά τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα ατομική ευθύνη των ασφαλισμένων, ωθώντας τους προς την ιδιωτική ασφάλιση, για ακόμη πιο πλούσια κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών  της Υγείας και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Η φοροληστεία που σχεδιάζουν αφορά και πάλι μόνο τις τσέπες του λαού που ματώνει καθημερινά και του ζητούν από παντού να πληρώνει, ενώ την ίδια που ώρα χαρίζουν φόρους και απαλλαγές στους μεγαλοεργοδότες!
Η κατάσταση των εργαζόμενων στον κλάδο μας γίνεται ακόμα  χειρότερη. Οι ατομικές συμβάσεις έχουν κατακλείσει τους  χώρους δουλειάς, με τους μισθούς μας να μην καλύπτουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Με τα ωράρια «λάστιχο», την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την ευέλικτη εργασία να αποτελούν βασικό συστατικό των εργασιακών σχέσεων δίνεται η δυνατότητα στα μονοπώλια να κυριαρχούν. Εντείνεται ο εκβιασμός των ανέργων και η ανακύκλωση της ανεργίας τους μέσα από προγράμματα πείνας και εκμετάλλευσης προσφέροντας τζάμπα εργασία στην εργοδοσία. Τα μέτρα που υπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μεγαλοεργαδοτών, είναι εργαλείο για την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, την κατάργηση βασικών εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων και έχουν οδηγήσει στην πτώχευση του λαού. Δεν είναι προσωρινά. Είναι στρατηγική πολιτική επιλογή.
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, παραγωγικές, επιστημονικές και τεχνολογικές, για να υπάρχει φιλολαϊκή ανάπτυξη, για να υπάρχει αξιοπρεπής ζωή, δουλειά με δικαιώματα. Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια! Μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον.  
Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν να βιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Μέσα από τους χώρους δουλειάς, μέσα απ’ το σωματείο μας να ακυρώσουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς τους.  Να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας. Να διεκδικήσουμε τώρα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να μην είναι πίσω από την κάλυψη βασικών αναγκών μας. Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις! Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια!

Κριτήριο για τον κάθε εργαζόμενο πρέπει να είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!
Να έχει σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό και όχι συμβολική ενίσχυση, να πληρώνεται στην ώρα του και όχι όποτε θελήσει ο εργοδότης ή το επιτρέπει η κερδοφορία του!
Να μην τρέμει τη στιγμή που θα αρρωστήσει και δε θα έχει ιατρική-φαρμακευτική κάλυψη, να έχει προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο και στις σύγχρονες επαγγελματικές ασθένειες που μαστίζουν όλο και περισσότερους κλάδους! Να έχει σύνταξη όταν θα φεύγει κατάκοπος από την εργασία και όχι φιλοδώρημα που θα τον διατηρεί στην ανέχεια! Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

Είναι χρέος μας να αποτρέψουμε:
Τον νόμο - πακέτο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
Το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
Τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
Το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, του επιδόματος που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.
Κανένας εργαζόμενος να μην εγκλωβιστεί στην ψεύτικη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις και σήμερα με θράσος χαρακτηρίζουν την επιδρομή στο ασφαλιστικό ως φορολογική επίθεση!

   Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν :

è Στη συναυλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες τη Δευτέρα 4/4 στις 7:00μμ Πλ.Ελευθερίας
            ------------------------------------------------------------------------------------------
è     Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Κυριακή 17/4 στις 10.30 π.μ.
             στο Εργατικό Κέντρο
---------------------------------------------------------------------------------------
è      στα συλλαλητήρια  που θα πραγματοποιηθούν στις συνοικίες την ημέρα που
            η κυβέρνηση  θα τολμήσει να φέρει τον νόμο – λαιμητόμο προς συζήτηση στη Βουλή
------------------------------------------------------------------------------------------------
è   κορυφώνουμε τη δράση μας με στόχο να μην περάσει κανένα αντεργατικό νέο μέτρο με                                                  48ωρη γενική απεργία και ραντεβού στις 10.00 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας με το ΠΑΜΕ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου