Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Καταγγελία για τις απολύσεις από την εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ,

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την Διοίκηση της επιχείρησης «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ» για την απαράδεκτη στάση που κράτησε απέναντι στους επί χρόνια εργαζόμενούς της , όπου σε μία νύχτα αποφάσισε να κλείσει το υποκατάστημά της στο Ηράκλειο Κρήτης, αδιαφορώντας για την τύχη των 13 εργαζόμενων και των οικογενειών τους που θα βρεθούν ξαφνικά στον δρόμο της ανεργίας.

Η επιχείρηση αναγκάζεται να αλλάξει χώρο και λόγω αυτής της μετακόμισης βρίσκει την ευκαιρία να ξεφορτωθεί όλο το παλιό προσωπικό της, με το πρόσχημα ότι δεν βρίσκει χώρο να μετεγκατασταθεί, ενώ γνώριζε αυτό το δεδομένο εδώ και περίπου ένα χρόνο. Η μόνη απάντηση της εργοδοσίας είναι πως «όταν βρεθεί νέος χώρος θα κουβεντιάσουμε ξανά με το παλιό προσωπικό»…


Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα ότι παρ’όλες τις θυσίες που έχουν κάνει (μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση εργασίας, σπαστά ωράρια κ.λ.π) η εργοδοσία δεν λογαριάζει τίποτα και βρίσκει τον τρόπο να αποδεσμευτεί από εργαζόμενους με δικαιώματα, καθώς περίπου οι μισοί εργαζόμενοι δουλεύουν στην επιχείρηση πάνω από 10 χρόνια.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν κανείς εργαζόμενος να χάσει την δουλειά του, να μην γίνει καμία απόλυση, συσπειρωμένοι στο σωματείο να παλέψουν για το δικαίωμα στην δουλειά, δουλειά με δικαιώματα.

Καλούμε την εταιρεία να δώσει άμεση λύση στο ζήτημα και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να αναλάβει την ευθύνη καθώς γνώριζε ότι τίθεται ζήτημα στέγασης.

Να συνεχίσει να απασχολεί τους ίδιους εργαζόμενους με τις υπάρχουσες συμβάσεις εργασίας  όπως ακριβώς έκανε έως τώρα έως ότου βρεθεί νέος χώρος να φιλοξενήσει το κατάστημα.   

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου