Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ 42 ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΒΙΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 Έπειτα από την πίεση του πολυήμερου αγώνα των εργατών του εργοστασίου Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, που σήμερα φτάνει τις 74 ημέρες, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/01/2016 στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση του Υπουργού με τους εργαζόμενους του εργοστασίου Ανακύκλωσης, με την παρουσία βουλευτών κ.α.

Οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου και της Σωματειακής Επιτροπής της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου  στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης  επανέλαβαν τα όσα λένε οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό:
·                     Ότι το εργοστάσιο παραμένει κλειστό και κατ’ επέκταση δεν πραγματοποιείται ανακύκλωση στους δήμους των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου με αποκλειστική ευθύνη του νέου εργολάβου (Waste Solution).  Γεγονός το οποίο γεννά φυσικά πολιτικές και άλλες ευθύνες  για την κυβέρνηση, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ως τις δημοτικές αρχές των δήμων των δύο Νομών της Ανατολικής Κρήτης.
·                     Ότι οι εμπλεκόμενοι Δήμοι έχουν ήδη επιβαρυνθεί και επιβαρύνονται με χιλιάδες ευρώ κάθε ημέρα, τα οποία θα κληθούν να τα πληρώσουν εν τέλει οι δημότες, δηλαδή πάλι οι εργαζόμενοι. Κι αυτό γιατί πετούν καθημερινά στις χωματερές ανακυκλώσιμο υλικό με συνέπεια την επιβολή προστίμων, επειδή μία εταιρία θέλει να περικόψει μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων, που κατέκτησαν ύστερα από πολυήμερο αγώνα το 2012, προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό του κέρδους και να σπάσει το μέτωπο των εργατών.
·                     Ότι υπάρχουν ευθύνες κυβέρνησης και ΚΕΔΕ, γιατί η ΕΕΑΑ  αρνείται να κοινοποιήσει  τη σύμβαση που έχει συνάψει με τον εργολάβο προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γεγονός που αποθρασύνει ακόμα περισσότερο την εργοδοσία και παρατείνει την ομηρία των 42 εργατών του εργοστάσιου και των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου με τη μη λειτουργία του εργοστασίου και κατ’ επέκταση της ανακύκλωσης στη μισή Κρήτη.
·                     Τέλος οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ξεκαθάρισαν ότι λύση για τους 42 εργάτες μπορεί να αποτελέσει μονάχα η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας με τις ίδιες μισθολογικές, εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις, που έχουν κατακτήσει με την πάλη και τον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης πραγματοποίησαν το απόγευμα της ίδιας μέρας Γενική Συνέλευση, όπου αφού ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα όσα ειπώθηκαν στην εν λόγω συνάντηση, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους και να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή ανάλογα με τις εξελίξεις, παρά την απόσπαση της δέσμευσης, ότι άμεσα θα ελεγχθεί η σύμβαση της ΕΕΑΑ και οι ρήτρες που απορρέουν από αυτή και ότι θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος και επαναλειτουργίας του εργοστασίου. Στα πλαίσια αυτά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περιοδείες ενημέρωσης του κόσμου σε χώρους δουλειάς και συνοικίες. Ήδη, από την Τρίτη τα χαράματα, οι εργαζόμενοι της Σωματειακής Επιτροπής και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων ”οργώνουν” τα εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής με την ανταπόκριση των εργατών να είναι συγκινητική.
Εμείς έχουμε ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι η ομηρία των εργαζομένων στην Ανακύκλωση Ηρακλείου είναι και ομηρία των εργατών ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα.  Κυβέρνηση,  Τοπική Διοίκηση, το κεφάλαιο και τα Κόμματά του, με όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που συνδιαμόρφωσαν, επιτρέπουν στο κεφάλαιο – που σήμερα λέγεται Waste Solutions, χθες ΕΠΑΝΑ ΑΕ και αύριο κάποιος άλλος-, να βγάζει χρυσό από τα σκουπίδια και να μεταχειρίζεται και τους εργαζόμενους σαν σκουπίδια.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
Γι’ αυτό καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλες τις μαζικές οργανώσεις να εντείνουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας με κάθε τρόπο (ψηφίσματα, υλική ενίσχυση). Η νίκη μας θα είναι νίκη συνολικά της εργατικής τάξης!
Γι’ αυτό καλούμε όλα τα συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και ενημέρωσης των εργατών και των υπαλλήλων σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε επιχείρηση, υπηρεσία κλπ με στόχο να συνδυαστεί η αλληλεγγύη προς τον αγώνα μας, με την απάντηση που πρέπει να δώσουμε στην επίθεση στο ασφαλιστικό από τους εκπροσώπους του κεφαλαίου-κυβέρνηση-ΕΕ με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ τις επόμενες μέρες!

ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!


Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης
της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
13/01/2016Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου