Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 17/01/2016
και στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 4 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ
Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,
Η πάλη των εργαζομένων με αίτημα "Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο", είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
Το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας είναι στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, τις πολυεθνικές του κλάδου και συνδέεται με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Στόχος τους είναι η μονοπώληση της αγοράς με εμάς τους εργαζόμενους, σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο εμπόριο :
-           Να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, μέσα από τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα και συσπείρωση στο σωματείο.
Να πάρουμε θέση μάχης απέναντι στον πόλεμο που έχει κηρύξει κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ και αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας.
-           Να συμμετέχουν στην πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 4 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ
-           Να βγουν μπροστά, απορρίπτοντας το νέο έγκλημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το οποίο βάζει ταφόπλακα στο δικαίωμα μας στη κοινωνική ασφάλιση.
-           Να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) βιάστηκε να συγχαρεί και να στηρίξει την συγκυβέρνηση, που προκηρύσσει κυριακάτικες απεργίες τελευταία στιγμή για τα μάτια του κόσμου, χωρίς να κάνει τίποτα για την προετοιμασία της! 
Για αυτό χρειάζεται να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία, στις Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα. Να συμμετέχουν τίμιοι εργαζόμενοι, να πεταχτούν έξω όσοι  υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών !
Έχουμε αυτήν την ευκαιρία συμμετέχοντας στις εκλογές του σωματείου, δίνοντας μεγαλύτερη φωνή στη δύναμη του σωματείου μας, που παλεύει για τα προβλήματα όλων των εργαζομένων,
 που πρωτοστατεί σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτρέπει στους επιχειρηματίες να μεγαλώνουν διαρκώς τα κέρδη τους στηριγμένοι στη δική μας εξαθλίωση με τις ατομικές συμβάσεις να έχουν κατακλείσει τους χώρους δουλειάς και τους μισθούς μας να μην καλύπτουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Με τα ωράρια λάστιχο, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την ευέλικτη εργασία να αποτελούν βασικό συστατικό των εργασιακών σχέσεων, εντείνεται ο εκβιασμός των ανέργων και η ανακύκλωση της ανεργίας τους μέσα από προγράμματα πείνας και εκμετάλλευσης προσφέροντας τζάμπα εργασία στην εργοδοσία.

Μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που ετοιμάζουν, όπως μεγάλες κινητοποιήσεις το είχαν σταματήσει παλιότερα! Όσο δεν βλέπουν αντιδράσεις τόσο πιο αδίστακτοι θα γίνονται !
Εμείς έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε με τον ιδρώτα και το αίμα μας το ασφαλιστικό σύστημα. Απαιτούμε την ανάκτηση των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα!
Έχουμε κάθε συμφέρον και πρέπει να αρνηθούμε τον δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.
Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!
Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν να βιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Μέσα από τους χώρους δουλειάς, μέσα απ’ το σωματείο μας να ακυρώσουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς τους.
Να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας.
        Εμείς έχουμε τη δύναμη ! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Η Ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα! Είναι δικαίωμα!
Ενίσχυσε την πάλη σου! Οργανώσου στο σωματείο σου!
Συνάδελφοι, να μη συμβιβαστούμε με την κατάργηση των δικαιωμάτων μας, να μην αρκεστούμε  στα ελάχιστα!  Υπάρχει διέξοδος!
Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμιά ατομική στάση δε μπορεί να δώσει διέξοδο. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση.
Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας!
Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στον σφαγιασμό!
Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή!
Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή.
Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις.
Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.
Οργανώσου στο σωματείο σου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!


Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 17/01/2016
και στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 4 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ

Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου μας που θα πραγματοποιηθούν :
Τρίτη 19/01, Τετάρτη 20/01, Πέμπτη 21/01, Παρασκευή 22/01/2016 : 13:00-21:00
και Σάββατο 23/01- Κυριακή 24/01 : 10:00 – 18:00

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου