Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Παρασκευή 08/01/2016 19:00 Πλατεία Ελευθερίας-Συλλαλητήριο αληλλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Ανακύκλωσης

Σχεδόν 80 μέρες αγώνα έξω από το εργοστάσιο της Ανακύκλωσης. Με ένα και μόνο αυτονόητο αίτημα για κάθε εργαζόμενο : τη δουλειά μας, για όλους μας, με τις ίδιες σχέσεις εργασίας. Ο αγώνας αυτός μας έχει κάνει ακόμα πιο δυνατούς και ενωμένους, απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις σοβαρές πολικές ευθύνες από την κυβέρνηση και τους φορείς που εμπλέκονται.

Απλώς ζητάμε τις δουλειές μας πίσω από μια εταιρία με μεγάλα κέρδη, που με το «έτσι θέλω» μας πέταξε στο δρόμο σε μια νύχτα. Δηλώνουμε δημόσια και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα το βάλουμε κάτω, δεν θα επιτρέψουμε να μας κόβουν και το μικρό κομμάτι ψωμί που παίρναμε μέχρι σήμερα. Είναι ώρα, ο κάθε ένας από τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβει τις ευθύνες του.


Ρωτάμε ευθέως:
·                 Γιατί και με ποιανού τις πλάτες μια εργοδοσία που δεν έχει ξαναέρθει στην Κρήτη πετάει στον δρόμο  42 οικογένειες, ενώ έχει δηλώσει  ότι το εργοστάσιο θα λειτουργήσει 40 άτομα και θα φτάσει μέχρι το τέλος του έτους τα 100;
·                 Γιατί είναι πολλά τα 751 μεικτά για ένα εργαζόμενο που μαζεύει με τα χέρια του σκουπίδια, ενέσεις, απόβλητα κ.α.
·                 Γιατί δεν παρεμβαίνει η ΚΕΔΕ, η ΕΕΑΑ αφού η συγκεκριμένη εταιρία έχει ζημιώσει τον Νομό μας και τους δημότες μας με πάνω από 80.000 ευρώ, ποσό που πλησιάζει και σε 15 μέρες θα ξεπεράσει την συνολική μισθολογική διαφορά που προτείνει η εταιρία για 3 χρόνια.
Μάλλον η εταιρία απλά ήρθε εδώ για να ξεζουμίσει στο μέγιστο τους εργαζόμενους και να κάνει άνω κάτω όλο το Νομό μας και την Ανακύκλωση στο Ηράκλειο. Η προκλητικότητα τους και η αυθαιρεσία τους δεν θα περάσει!!
Έχουμε την συμπαράσταση όλων εκείνων των εργαζόμενων που μας στηρίζουν, τις αποφάσεις σωματείων, συλλόγων, φορέων. Τα αιτήματα μας, έπειτα από σκληρούς αγώνες στηρίχθηκαν από όλα τα Δημοτικά συμβούλια του Νομού, τους βουλευτών του νομού Ηρακλείου (πλην του κου Αυγενάκη) και το Περιφερειακό  Συμβούλιο.
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν τρώμε κουτόχορτο και ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε  βήμα πίσω. Θα είμαστε καθημερινά στο δρόμο ενημερώνοντας τους Ηρακλειώτες για τις ευθύνες όλων τους, καθημερινά στα γραφεία όλων των υπευθύνων μέχρι να δοθεί μία οριστική λύση.
        Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που ειδικότερα τις γιορτινές μέρες εξέφρασαν ηθικά και υλικά την αλληλεγγύη τους και τους καλούμε στο Συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Παρασκευή 8/1/2016 στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας.   

«ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΚΟΣ ΣΟΥ ΒΑΘΥΣ
ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ»
Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης

της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου