Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Οι ανακυκλωτές πιο δυνατοί μετά τη χθεσινή συναυλία αλληλεγγύης δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους!

Χθες, Πέμπτη 10-12, 40η μέρα μετά την έναρξη των κινητοποιήσεών μας, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση και συναυλία στην πλατεία Λιονταριών μαζί με δεκάδες ακόμα εργαζόμενους που ακόμα μια φορά εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους τόσο ηθικά όσο και υλικά. Όσο εξαντλητικός και αν είναι ένας πολυήμερος αγώνας σαν τον δικό μας, αποδεικνύεται ότι η αλληλεγγύη και το ταξικό κουράγιο των συναδέλφων μας μπορούν να τον στηρίξουν μέχρι τέλους. Με αυτό ακριβώς το κουράγιο και τη δύναμη δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τον δίκαιο αγώνα μας για το μεροκάματό μας. Καμιά εταιρία, ό,τι πλάτες κι αν έχει, δεν μπορεί να πετά στο δρόμο με το “έτσι θέλω” τους εργαζόμενους, την ώρα που οι ίδιοι οι εκπρόσωποί της έχουν δηλώσει ότι οι απαιτήσεις της δουλειάς απαιτούν μέχρι και 100 εργαζόμενους.


Την ερχόμενη Δευτέρα 14/12 έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση με την εταιρεία, τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους καθαριότητας. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα. Ταυτόχρονα όμως η εταιρεία και κυρίως οι Δήμοι και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται, οφείλουν να απαντήσουν για τα χρέη που πέφτουν στις πλάτες των δημοτών καθημερινά (περίπου 800 ευρώ την μέρα ανά δήμο) και κυρίως πως επιτρέπουν σε μια εταιρία να κάνει ότι θέλει, κόντρα σε δεκάδες αποφάσεις φορέων και κόντρα σε κάθε λογική!Δεν τρομάζουμε και δεν υποχωρούμε!
Ο αγώνας μας είναι κοινός: για ζωή και δουλειά με δικαιώματα γιατί δεν είμαστε δούλοι! Δύναμη μας είναι η ενότητα των εργαζομένων!

  

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης

της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου