Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου καλεί όλους να συμμετέχουν στον αγώνα των εργαζομένων στα πεντάμηνα Κοινωφελούς Εργασίας

Καλούμε όλους τους συναδέλφους οργανωμένα να συμμετέχουν στη
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τετάρτη 23/12  από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας στις 10.30 και αμέσως μετά παρέμβαση στο ΙΚΑ για τη ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΜΑΣ.

Συνάδελφοι, όλο το προηγούμενο διάστημα δόθηκε μάχη κόντρα στην συγκυβέρνηση, τον ΟΑΕΔ και τις δημοτικές αρχές που βολεύονται με τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, καταφέρνοντας την κατάκτηση ορισμένων βασικών δικαιωμάτων.
Σήμερα φτάνοντας στο τέλος του 5μήνου (για τους εργαζόμενους στους δήμους) απαιτείται να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να έχουμε σταθερή δουλειά και μια ζωή με αξιοπρέπεια. Η ηττοπάθεια ότι οι «αγώνες μας πάνε χαμένοι» και ότι «τίποτα δε γίνεται» πρέπει να φανεί ότι δεν ισχύει και αυτό θα γίνει από εμάς τους ίδιους στην πράξη. Δεν ξεχνάμε πως ότι παίρνουν πίσω σήμερα κομμάτι-κομμάτι, οι εργαζόμενοι τα είχαν κερδίσει με αγώνες και θυσίες.

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά και για μισθούς όχι κάτω από 751 ευρώ.
Με αυτά τα προγράμματα της φτηνής και ευέλικτης εργασίας η συγκυβέρνηση, η πλειοψηφία των δήμων και ο ΟΑΕΔ εφαρμόζουν πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, φέρνουν εργασιακές σχέσεις γαλέρας, ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του δήμου και συνολικά όλων των υπηρεσιών.
Από το 2009 στους δήμους δεν γίνεται καμία πρόσληψη προσωπικού πλήρους απασχόλησης. Να σε τι χρησιμεύουν αυτά τα προγράμματα. Ανακύκλωση και εκμετάλλευση των ανέργων, διαλύοντας τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Φτάνει πια η κοροϊδία, θέλουμε δουλειά με δικαιώματα!

Απαιτούμε να μην φύγει κανένας συνάδελφος, όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!


Συνάδελφε-ισσα,
Κανένας εργαζόμενος δεν είναι β’ κατηγορίας και χαμηλών απαιτήσεων. Μας πετάνε πάλι στο δρόμο της ανεργίας χωρίς να δικαιούμαστε ούτε το επίδομα ανεργίας, ενώ πολλοί από εμάς παραμένουμε και μετά την πρόσληψή μας για πολύ καιρό ανασφάλιστοι χωρίς να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο βασικό δικαίωμα της δωρεάν υγείας, δηλαδή στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Όλοι και όλες την Τετάρτη να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων! Με το τέλος του προγράμματος και μέχρι να βρούμε δουλειά να λαμβάνουμε επίδομα ανεργίας, όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα για όλους τους εργαζόμενους στα 5μηνα!

Συνάδελφε-ισσα,
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωσή του. Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, να μη μείνει 5μηνίτης που να μην είναι στην κινητοποίησή μας στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ το πρωί της Τετάρτης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΘΗΚΕ.
ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.

Απαιτούμε:
•ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
•ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
•ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 751 €.
•ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
•ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ


ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τετάρτη 23/12/2015
από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
Κινητοποίηση στις 10.30 στον ΟΑΕΔ για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας.
Αμέσως μετά παρέμβαση στο ΙΚΑ για τη σφράγιση των βιβλιαρίων μας.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου