Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης 11/12/2015

Για 41η ημέρα οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση παραμένουν έξω από τις πύλες του εργοστασίου παραμερίζοντας τις όποιες δυσκολίες, διεκδικώντας μια ζωή όπου δε θα βρίσκεται πίσω από την κάλυψη των βασικών αναγκών. 
Η εταιρεία WASTE SOLUΤION με τις πλάτες της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) αρνείται να παραβρεθεί σε συνάντηση διαπραγμάτευσης προκειμένου να βρεθεί λύση.

Είναι απορίας άξιον ποιανού τα συμφέροντα τελικά εξυπηρετούνται; Που βρίσκει το θράσος ο συγκεκριμένος εργοδότης και μηδενίζει τις τόσες αποφάσεις στήριξης σε αυτόν τον αγώνα, από θεσμούς και φορείς που εκπροσωπούν και εκφράζουν τον λαό του Ηρακλείου, από δεκάδες σωματεία, ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, των Δημοτικών Συμβουλίων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου. Αρνήθηκε ακόμα και την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για επαναπρόσληψη των εργαζόμενων σταδιακά και με προτεραιότητα τους παλιούς εργαζόμενους. Όχι μόνο δεν εμφανίστηκε, αλλά έστειλε στη θέση του την αστυνομία για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.
         Έχει ευθύνη η ΕΕΑΑ και οι Δήμοι που επιτρέπουν μία εταιρεία να κάνει κουμάντο όλη την τοπική διοίκηση της Κρήτης. Ειδικά όταν η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με έξοδα των δημοτών, την στιγμή που ο δήμος Ηρακλείου χρεώνεται καθημερινά με υπέρογκο ποσό για τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια που πετιούνται στην χωματερή και μάλιστα όταν τα δημοτικά τέλη αυξάνονται, όταν  μέσα σε 10 λεπτά από την ώρα που θα πιάσουν δουλειά οι παλιοί, έμπειροι εργαζόμενοι,  μπορούν να κάνουν το εργοστάσιο να παράγει.
Επιμένουμε στο κάλεσμα μας για συνάντηση με την εταιρεία Waste Solutions, την ΕΕΑA, τον Δήμο Ηρακλείου και εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να βρεθεί λύση.
Να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη τους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να υλοποιήσουν οι φορείς τις αποφάσεις που έχουν πάρει.

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης

της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου