Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Αγωνιστικό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στα S/M Μαρινόπουλος

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στην Καρφούρ - Μαρινόπουλος,
Καμιά ανοχή , καμιά υποταγή άμεση απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας!
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου, καλεί τους εργαζόμενους στην  Καρφούρ – Μαρινόπουλος να σηκώσουν το ανάστημα τους και να πετάξουν στα σκουπίδια τις ατομικές συμβάσεις που έφερε η εργοδοσία.
Η λογική ότι «δεν γίνεται τίποτα», ο δρόμος της απογοήτευσης, ο δρόμος της υπόκλισης στις δυσκολίες, οδηγεί στο να περνάει ο σχεδιασμός της εργοδοσίας. Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Στην επίθεση της εργοδοσίας κανείς δεν μπορεί να απαντήσει μόνος του.
Για αυτό είναι ανάγκη τώρα να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε δεν θα σταματήσει εδώ θα ζητάει συνεχώς και άλλα, αύριο θα ζητήσει και την ίδια μας τη ζωή. 

Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας.
Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε προχωράει τώρα σε νέες μειώσεις μισθών 8%, μειώσεις που επιβάλλει με την υπογραφή ατομικής σύμβασης.
Η εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!
Συνάδελφοι, η αναμονή δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, μειώνει τον πήχη των απαιτήσεων των εργαζομένων, καλλιεργεί τη μοιρολατρία και  την ηττοπάθεια.
Την απάντηση να τη δώσουν ξανά, όπως έχουν κάνει και παλιότερα, οι εργαζόμενοι στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 29/11 και στην απεργία 1/12, με προσανατολισμό για συμμετοχή και την πανελλαδική – πανεργατική απεργία που θα προκηρυχτεί  τις επόμενες μέρες.

Να είναι μαΝα είναι μαζική, αγωνιστική με αιτήματα με βάση τις ανάγκες : 
è  Καμία απόλυση!
è  Καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών, ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
è  Καμία οικειοθελής αποχώρηση, καμία απόλυση εργαζομένου. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.
è  Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
è  Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
è  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
è  8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
è  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο   
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1/12
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου