Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σήμερα 31/10/2015 έληξε η εργολαβία της εταιρίας Creta Eco Phoenix που διαχειριζόταν το εργοστάσιο τηςανακύκλωσης στην ΒΙ.ΠΕ. και αναλαμβάνει η εταιρία Waste Solutions με έδρα τον Ασπρόπυργο.

Παρά το γεγονός ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το σωματείο και την σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων, η Waste Solutions δεσμεύτηκε ότι θα προσλάβει όλους τους παλιούς εργαζόμενους με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις, σήμερα σφυρίζει αδιάφορα και παίρνει συνεντεύξεις σε νεό προσωπικό.


Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαν συναντήσεις και με τον Δήμο Ηρακλείου και με τον εκπρόσωπο της ΕΕΑΑ (που έχει την ευθύνη για τις εγκαταστάσεις και τις εργολαβίες) στα πλαίσια αλλαγής εταιρίας διαχείρισης του εργοστασίου Ανακύκλωσης.

Και οι δύο φορείς ασπάστηκαν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, που δεν είναι άλλο από τη διατήρηση και τη μεταφορά όλου του προσωπικού στη νέα εταιρία με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις.

Με βάση τα παραπάνω σήμερα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο όπου ομόφωνα και με απόλυτη πλειοψηφία αποφασίστηκαν :

Οργανωμένα και αποφασισμένα να απαιτήσουν απο την εταιρία Waste Solutions άμεσα να προσλάβει όλους τους παλιούς εργαζόμενους με διατήρηση των εργασιακών τους σχέσεων όπως άλλωστε συμφωνήθηκε και έπραξαν και όλοι οι προηγούμενοι εργοδότες.

Να δοθεί συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 02/11 και ώρα 10:00 έξω από τις πύλες του εργοστασίου όπου θα ενημερωθούν οι πολίτες για τις εξελίξεις σχετικά με την ανακύκλωση.

Εμείς οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Ανακύκλωσης καλούμε τα σωματεία και φορείς να σταθούν στο πλάι μας για τη διατήρηση της δουλειάς μας με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις.

Καλούμε επίσης άμεσα να παρέμβει η ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), ο Δήμος Ηρακλείου και το ΚΔΑΥ προκειμένου από Δευτέρα 02/11 όλοι οι παλιοί εργαζόμενοι του εργοστασίου να μπουν για δουλειά.

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης

της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου