Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης 29/11/2015

30η ημέρα διεκδίκησης για δουλειά με δικαιώματα από τους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης.
          Την περασμένη Παρασκευή 27/11/2015 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας (Ε.Ι.Υ.Η. -WASTE SOLUΤION -Υπουργείο Εργασίας).
          Ο εκπρόσωπος της εταιρείας με ύφος 100 καρδιναλίων, δήλωσε ότι αφού ζύγισε καλά της κοινωνικές ανάγκες στο Ηράκλειο, θα πάρει μόνο δέκα (10) από τους παλιούς εργαζόμενους, με 600 ευρώ και απλό ένσημο, ούτε έναν παραπάνω. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν σκοπεύει να πάρει και τους 39 ενώ δήλωσε η ίδια ότι θα χρειαστεί μέχρι και 100! Άρα το πρόβλημα τους δεν είναι άλλο από το να χτυπηθεί η οργάνωση που έχουν καταφέρει οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο για να παλεύουν τα δικαιώματα τους.

         Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα : Ποιος γεμίζει με αέρα τα πανιά της WASTE SOLUΤION;;;;
Είναι να αναρωτιέται κανείς με ποιανού τις πλάτες κρατάει αυτή τη στάση και ποιανού τα συμφέροντα τελικά εξυπηρετεί; Που βρίσκει το θράσος ο συγκεκριμένος εργοδότης και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις τόσες αποφάσεις στήριξης σε αυτόν τον αγώνα, από θεσμούς και φορείς που εκπροσωπούν και εκφράζουν τον λαό του Ηρακλείου, από δεκάδες σωματεία, ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, των Δημοτικών Συμβουλίων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.
Τις πλάτες της, τις στηρίζει η ίδια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχουν διαμορφώσει όλο εκείνο το νομικό οπλοστάσιο ώστε οι πολυεθνικές να μπορούν να πετάνε στο δρόμο κατά δεκάδες τους εργάτες. Είναι η κυβέρνηση αυτή που έχει δώσει αέρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία, να πετάει στο δρόμο 40 οικογένειες, χωρίς να υπολογίζει τίποτα.
Η κυβέρνηση είναι αυτή που έδωσε την δυνατότητα στην  WASTE SOLUTIONS, να αρνηθεί ακόμα και την απαράδεκτη πρόταση του Υπουργείου Εργασίας , της πρώτης φοράς αριστερά,  για επαναπρόσληψη των εργαζόμενων σταδιακά και με προτεραιότητα τους παλιούς εργαζόμενους.
          Σε αυτή την κατεύθυνση η Γ.Σ. των εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα το αυτονόητο, να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα για την επαναπρόσληψη τους. Καλούμε όλους τους φορείς, όλα τα σωματεία που στέκονται αλληλέγγυα στον αγώνα μας, να σταθούν έμπρακτα αύριο στο χώρο του εργοστασίου. Η εργοδοσία με την στήριξη που της δίνει η κυβέρνηση άμεσα το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος των αγωνιζομένων εργαζομένων! Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό!

Διεκδικούμε:    
ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου