Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες,
          Η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί όλους του συναδέλφους να συμμετέχουν στην οργάνωση της απάντησης μας μπροστά στο νέο κύμα επίθεσης που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για τον περαιτέρω σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, καταργούν μεγάλες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις εξισώνοντας τις προς τα κάτω και κάνοντας τη σύνταξη για τους νεότερους να φαντάζει όνειρο απατηλό! Συνεχίζει και εντείνει τη φοροληστεία των εργατικών λαϊκών οικογενειών, απαλλάσσοντας ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια και βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του κάθε εργαζόμενου για δομές Υγείας και Παιδείας που ο χαρακτήρας τους μόνο στα χαρτιά παραμένει δημόσιος. 

Κεφάλαιο - ΕΕ - κυβέρνηση προχωρούν σ' ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτρέπει στους επιχειρηματίες να μεγαλώνουν διαρκώς τα κέρδη τους στηριγμένοι στη δική μας εξαθλίωση με τις ατομικές συμβάσεις να έχουν κατακλείσει τους χώρους δουλειάς και τους μισθούς μας να μην καλύπτουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Με τα ωράρια λάστιχο, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την ευέλικτη εργασία να αποτελούν βασικό συστατικό των εργασιακών σχέσεων, εντείνεται ο εκβιασμός των ανέργων και η ανακύκλωση της ανεργίας τους μέσα από προγράμματα πείνας και εκμετάλλευσης προσφέροντας τζάμπα εργασία στην εργοδοσία.
Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια! Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν να βιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Μέσα από τους χώρους δουλειάς, μέσα απ’ το σωματείο μας να ακυρώσουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς τους. Να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας.
Για εμάς προβλέπουν βαρύ χειμώνα και έτσι θα είναι με όσα μέτρα περνάνε, ενώ δεν έχουμε τα βασικά για να ζεστάνουμε τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, ενώ τρέμουμε μην τυχόν και αρρωστήσουμε γιατί δεν υπάρχουν ούτε οι βασικές υποδομές να γιατρευτούμε και τόσα άλλα αλλά για τις τράπεζες και τους μεγαλοεργοδότες  κάνουν  ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, δίνουν δηλαδή στις τράπεζες ζεστό χρήμα και από τις τσέπες μας, από τους φόρους που μας επιβάλουν, από τα αποθεματικά των ταμείων μας!
    Εμείς έχουμε τη δύναμη ! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Μόνο αν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της δύναμής μας και που πρέπει να τη στρέψουμε μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας, τη ζωή μας συνολικά.
Να μην αφήσουμε να περάσει αυτή η νέα επίθεση. Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας!
Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στον σφαγιασμό!
Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή!
Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή.
Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις.
Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.
Οργανώσου στο σωματείο σου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν
   στην κινητοποίηση στα γραφεία του ΙΚΑ Εσταυρωμένου την Τρίτη 10/11, 10:00πμ
και στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου
στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας με το ΠΑΜΕ
Διεκδικούμε :
  •   Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο. Υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, με νομοθετική κατοχύρωση της.
  •     Υπογραφή συλλογικής σύμβασης χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά του μισθού των εργαζόμενων στα προ της μείωσης επίπεδα. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. 8ωρο - 5ημερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  •     Κατάργηση της μερικής απασχόλησης&του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου& όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες αορίστου χρόνου.
  •      Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
  •    Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς! Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι!
  •        Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Όχι στις ομαδικές απολύσεις!
  •      Κάλυψη των απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  •     Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.
  •    Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση . Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση τους στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης&14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές. Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ. Καμία εξαίρεση από τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών και ένταξη νέων επαγγελμάτων. Επαναφορά των ΒΑΕ για τα επαγγέλματα που αποχαρακτηρίστηκαν.
  •    Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής "τζόγο". Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση πλήρωσε τις δόσεις στο ΔΝΤ "στην ώρα τους".


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
στις 10:00πμ στην Πλατεία Ελευθερίας

Να δοκιμάσουμε την πραγματική ελπίδα… τους αγώνες μας !

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου