Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΚΤΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες,
              Η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου εναντιώνεται και αντιδρά στις απολύσεις που γίνονται σε δεκάδες συναδέλφους μας πανελλαδικά, από την εταιρεία Μαρινόπουλος μετά από απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων πανελλαδικά.

          Παρά την κερδοφορία της συγκεκριμένης εταιρείας και του μεριδίου που έχει στο εμπόριο τροφίμων πανελλαδικά, προχωράει χωρίς ενδοιασμούς στο κλείσιμο κάποιων καταστημάτων που δεν είναι και τόσο κερδοφόρα προκειμένου να διευρύνει σε άλλα σημεία τη λειτουργία της. Οι εργαζόμενοι που χρόνια έβαλαν πλάτη με τους τσεκουρεμένους μισθούς, τα κομμένα επιδόματα, την ημιαπασχόληση καθώς και την εργασία τους τις Κυριακές, πετάγονται χωρίς δεύτερη σκέψη από την εργοδοσία στον καιάδα της ανεργίας. Η CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και στην περίοδο της κρίσης αύξησε την κερδοφορία της, ως αποτέλεσμα της άγριας εκμετάλλευσης εργαζομένων, μικρών παραγωγών προμηθευτών και καταναλωτών.
          Όλα αυτά αποτελούν άλλη μια απόδειξη ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις θα αναπτύσσονται και θα επεκτείνονται, χωρίς αυτό να αφορά τους εργαζόμενους, πατώντας πάνω στα εργασιακά τους συντρίμια, τις μαζικές απολύσεις όποτε χρειαστεί και χρησιμοποιώντας όποιο άλλο αντεργατικό όπλο τους δίνει η κάθε κυβέρνηση.      
          Η απάντηση των εργαζομένων σε τέτοιες επιθέσεις, δεν μπορεί να είναι άλλη από την πάλη ενάντια στις απολύσεις, οργανωμένα μέσα από το σωματείο τους. Η ΕΙΥΗ που θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε τρόπο, σε όποια μορφή κινητοποίησης χρειαστεί,  καλεί τους συναδέλφους να μην εφησυχάσουν όπως η εταιρεία θέλει για να κερδίσει χρόνο. Να απαιτήσουμε άμεσα την κατοχύρωση της δουλειάς και του μεροκάματου, δηλαδή τη μετάθεση τους σε άλλα καταστήματα μετά το κλείσιμο των συγκεκριμένων καταστημάτων.
             

Τους καλούμε να έρθουν σε επαφή με τα κλαδικά τους σωματεία, να οργανωθούν και να συσπειρωθούν σ’αυτά. Να δοθεί μαχητική απάντηση στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ και να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδια του ώστε να μην καταδικαστεί κανένας συνάδελφος στην ανεργία.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου