Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Να καταβληθούν άμεσα οι μισθοί των εργαζομένων στα 5μηνα!

Η ΕΙΥΗ είναι στο πλευρό των εργαζομένων στα 5μηνα του Δήμου Ηρακλείου και θα παλέψει στο πλάι των συναδέλφων ώστε να καταβληθούν άμεσα οι μισθοί τους, να έχουν ασφάλιση και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ηρακλείου έχει προσλάβει εργαζόμενους οι οποίοι πληρώνονται μέσω ΟΑΕΔ με 5μηνη σύμβαση ώστε να καλύψει βασικές και πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου κτλ. Οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν με εξαντλητικούς ρυθμούς μιας και υπάρχουν διαρκείς ανάγκες και εκκρεμότητες στις υπηρεσίες του Δήμου, που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει για μήνες τώρα. Καλούνται να καλύπτουν τα κενά των υπηρεσιών που υπάρχουν λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού.


Παρόλα αυτά κι ενώ δουλεύουν ήδη 1,5 μήνα από την πρόσληψη τους, δεν έχουν λάβει καν το μισθό πείνας που τους έχει εξασφαλίσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης της ανεργίας που προβλέπει ο ΟΑΕΔ. Από την άλλη τα ταμεία των Δήμων δεν έχουν αποθεματικά λόγω της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τα άδειασε, προκειμένου να πληρώσει το χρέος προς τους δανειστές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των μισθών τους. Επίσης ως «ωφελούμενοι» γιατί έτσι χαρακτηρίζονται απ’ το πρόγραμμα, προέρχονται από πολλούς μήνες ανεργίας, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από αυτούς να μην έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη.

Αυτές οι σχέσεις εργασίας προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτήν την προοπτική εργασίας δίνει και χρηματοδοτεί. Έτσι καταπολεμούν την ανεργία η κυβέρνηση με επέκταση τους Δήμους που αποτελούν τις Τοπικές Διοικήσεις του κράτους. Θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, οδηγημένους στην εξαθλίωση να παρακαλάνε για θέσεις ανακύκλωσης της ανεργίας όπως αυτές.

Η ΕΙΥΗ καλεί τον Δήμο Ηρακλείου να πάρει τα μέτρα του ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στα 5μηνα για καταβολή των μισθών τους και άμεση ασφαλιστική κάλυψη.

Να μην κρύβεται πίσω από προφάσεις και υποσχέσεις και να λήξει άμεσα. Καλούμε τους συνάδελφους στα 5μηνα να μην υποχωρήσουν και οργανωμένοι μέσα από τις επιτροπές τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.


Η αλληλεγγύη και η πάλη των εργαζομένων δίνει την απάντηση απέναντι σε κάθε επίθεση, σε κάθε πρόβλημα! Είμαστε στο πλευρό σας στο δίκαιο αγώνα που δίνετε!  

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου