Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΝ “ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ”

          Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί όλους τους συναδέλφους στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στα εργοστάσια, να σηκώσουν το ανάστημα τους στην τρομοκρατία που μας ασκείται μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 του Ιούλη. Nα μην επιτρέψουμε να μετατραπούμε σε ομήρους στον εκβιασμό που μας υποβάλλουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Να ακυρώσουμε έμπρακτα τον εκβιασμό αυτό και στην κάλπη την Κυριακή και στην καθημερινή υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, του μισθού μας, των αδειών και των επιδομάτων μας.
Με ωμό εκβιασμό ζητούν από εμάς τους άνεργους και τους εργαζόμενους των ωραρίων λάστιχο, των δουλεμπορικών γραφείων, των κακοπληρωμένων μισθών να βάλουμε πλάτη για να υποθηκεύσουμε το μέλλον μας σε μια απόφαση που θα ευνοήσει τα μονοπώλια και τα αφεντικά μας. Θέλουν να περάσουν κι άλλα μνημόνια και μας δεμένους χειροπόδαρα, ακόμα πιο φτωχούς και εξαθλιωμένους, ώστε να στηρίξουν στα αποκαϊδια των δικαιωμάτων μας την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.

Η εργοδοσία στο εμπόριο  και τα σουπερ μάρκετ ξεσάλωσε, μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και το κλείσιμο των τραπεζών καλούν τους εργαζόμενους :
  • Να αναστείλουν τα ρεπό και τις άδειες τους κυρίως στα Σούπερ Μάρκετ.
  • Να πάρουν υποχρεωτικά ρεπό και άδειες, ή  να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών, απειλούν ότι δεν θα καταβάλουν μισθούς ή θα δώσουν ένα μικρό μέρος αυτών.
  • Δίνουν γραμμή τι να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι βάση των δικών τους συμφερόντων, της εξασφάλισης της δικιάς τους κερδοφορίας.
  • Απειλούν ότι αν δεν συνεχιστεί   η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας τα καταστήματα θα κλείσουν, θα πάρουν τα κεφάλαια τους και θα φύγουν.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Μην τους επιτρέπεις να σε εκβιάζουν, να σε τρομοκρατούν, να σε φοβίζουν, να εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση σου, να κλέβουν τον ιδρώτα σου.

Πρόταξε τις δικές σου ανάγκες και αιτήματα. Για ότι συμβαίνει στο χώρο εργασίας σου αμέσως έλα σε επαφή με το κλαδικό σου σωματείο.

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας. 


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  •         Να διασφαλιστούν στο ακέραιο  οι μισθοί των εργαζομένων εδώ και τώρα .
  •           Να διασφαλιστούν άδειες και ρεπό.
  •      Καμία απόλυση, καμία υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους.


Δεν θα γίνουμε συνένοχοι  στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους!
ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της Ε.Ε., των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών!          

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου