Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στο νέο μνημόνιο  αποτυπώνονται μέτρα που θα φέρουν νέα κατακόρυφη μείωση του εισοδήματος, των μισθών, των συντάξεων, νέα φοροκαταιγίδα.
Ένα από αυτά τα μέτρα που αφορούν “μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας” είναι και το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές και “τολμηρή αναθεώρηση” για συλλογικές διαπραγματεύσεις, δηλαδή κατάργηση συμβάσεων κλαδικών & επιχειρησιακών, μισθός που θα συνδέεται με την “παραγωγικότητα” του κάθε εργαζόμενου, όπως και μαζικές απολύσεις.

Να μην  υποχωρήσουμε  στους εκβιασμούς , να  μην κάνουμε πίσω από τα δικαιώματα  και τις διεκδικήσεις μας.
Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ όσο αφορά και το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργία έπεσαν.
Αποδείχτηκε ότι όσα προεκλογικά έλεγε για νομοθετική κατοχύρωση ήταν στάχτη  στα μάτια των εμποροϋπαλλήλων για να υφαρπάξει την ψήφο μας.
Τεράστιες ευθύνες έχει και η  πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος  που καλλιέργησε την αυταπάτη ότι κάτι καλό θα προκύψει από την "αριστερή " συγκυβέρνηση παγώνοντας όσες αγωνιστικές διαθέσεις υπάρχουν. Σε αυτή τη γραμμή της υποταγής των εργαζομένων και της καλλιέργειας της μοιρολατρίας απαξίωσε και απαξιώνει κάθε μορφή αγώνα και οργάνωσης της πάλης. Προκηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις στο “παρά πέντε”  υπονομεύοντας τες από την προκήρυξή τους αφού δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία τους. Δεν κάνει τίποτα για να κινητοποιήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στη δύναμη της  σε δεκάδες μεγάλους χώρους δουλειάς. Είναι χαρακτηριστικό το ότι για όλη αυτή την επίθεση που δέχονται οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι δεν έχουν κουνήσει ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για την ενημέρωση , την οργάνωση της πάλης και την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους.
Τεράστιες οι ευθύνες και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που πριν λίγους μήνες καλούσε τους εργαζόμενους στα συλλαλητήρια στίρηξης της κυβέρνησης και τώρα κρατά αποστάσεις και μιλάει για “αναπτυξιακά” μέτρα και όχι “υφεσιακά”.
Λες και οι εργαζόμενοι που δούλεψαν σε κλάδους με ανάπτυξη όπως τα ξενοδοχεία, ζούν σε παραδεισένιες εργασιακές συνθήκες.
Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό, άλωστε οι δυνάμεις που πλειοψηφούν αυτή τη στιγμή στο ΕΚΗ είναι οι δυνάμεις που βρέθηκαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον βουλευτή του «ΝΑΙ στο 3ο Μνημνόνιο» και πρώην πρόεδρο του ΕΚΗ Σωκράτη Βαρδάκη καθώς και τον βουλευτή του «ΝΑΙ στο 3ο Μνημνόνιο» Γρηγόρη Μακαρώνα επίσης μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα στη πάλη για τη Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. 
H πάλη των εργαζομένων με αίτημα “Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο” είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.  
Είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη  για απόρριψη στην πράξη όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που η εφαρμογή τους είναι σε εξέλιξη μέσω και του 3ου Μνημονίου.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Απαντάμε άμεσα σε καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, σε απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.
Δεν καταφέρνουμε τίποτα με τον φόβο, όσα φοβόμαστε έρχονται με νόμους στη ζωή μας, τώρα πρέπει πια να τα αντιπαλέψουμε!

Απαιτείται ετοιμότητα, επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης μας με το κλαδικό μας σωματείο.
Είναι ανάγκη  κάθε εργαζόμενος, άνεργος, με προγράμματα voucher, να έρθει σε  επαφή  με το κλαδικό του σωματείο. Να κάνει το βήμα να συμμετέχει σε επιτροπές στη δουλειά και στη γειτονιά. Αυτό είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία. Έχουμε καταλάβει πια, πως χωρίς αγώνα καμία κυβέρνηση δεν νομοθετεί υπέρ μας, αντίθετα χαρίζονται όλα μας τα δικαιώματα στους μεγαλοεργοδότες μετά από «αξιοπρεπείς διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς» όπως μας έλεγαν, με αποτέλεσμα αδιαπραγμάτευτα συμβιβασμένες και αναξιοπρεπείς τις δικές μας ζωές
Απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι να αντιτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα.
Κανένας μόνος του!  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δεν παραιτούμαστε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
·       Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την Κυβέρνηση.
·       Άμεση πληρωμή στην ολότητά τους όλων των μισθών των εργαζομένων, των επιδομάτων ανεργίας για τους ανέργους  και των συντάξεων.
·       Εξασφάλιση παροχής υγείας και φαρμάκων, χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
·       Γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης και στην πόλη μας.
·       Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
·       Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
·       Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ


Την ΚΥΡΙΑΚΗ 19/7/15  δίνουμε ραντεβού στις 10:30 έξω απο τα Δικαστήρια

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου