Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 11:00π.μ. στο ΕΚΗ

Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!
Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!
Συναδέλφισσα- συνάδελφε, εργαζόμενε- άνεργε,
Η νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τους «εταίρους», φαίνεται ότι «κλειδώνει».
Η διαπραγμάτευση που γίνεται αφόρα τη στήριξη των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων για να ανακάμψουν ή να διευρύνουν τα κέρδη τους.

Γιατί . . . δεν μπορεί να τ’ αλλάξει όλα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αμέσως . . .
Για τους μεγάλους όμως φρόντισε αμέσως με ΠΝΠ να χαρίσει τις προσαυξήσεις από την καθυστέρηση απόδοσης ΦΠΑ, φόρων κ.α. όπως και τα πρόστιμα από βεβαιωμένες φορολογικές παραβάσεις. . .
Και για τους εργαζόμενους ;;; Αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατειάς κατανάλωσης, ουσιαστικά διπλασιάζοντας το φόρο τα τελευταία 5 χρόνια. Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης, διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Υγεία, την Παιδεία, καμία στήριξη στους άνεργους και τις οικογένειές τους.
Στα εργασιακά ο στόχος είναι να συμπιεστούν οι μισθοί στον κατώτατο, αφήνοντας  τα προεκλογικά ψίχουλα που υποσχέθηκαν για «όταν το επιτρέψει η πορεία της οικονομίας»!
Η μη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να καθορίζουν μόνοι τους και ο καθένας όπως θέλει, τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο.
Στο ασφαλιστικό, μετά τις συνεχόμενες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων, την ανεργία, την αδήλωτη εργασία, την εισφοροαπαλλαγή τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δεσμεύσει τα αποθεματικά των ταμείων!
Και έχουν το θράσος να μιλάνε για μεταρρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων!!!
Η «ευελιξία» στην αγορά εργασίας σημαίνει εργαζόμενος «λάστιχο» : συμβάσεις μερικής απασχόλησης, δουλειά 1-2 μέρες τη εβδομάδα, κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακάτικης Αργίας, απασχόληση 2-3 ώρες τη μέρα, πληρωμή όταν θέλουν κι αν θέλουν. Προγράμματα επιδότησης εργασίας, τσάμπα εργαζόμενους, δουλειά χωρίς δικαιώματα, πότε εργασία- πότε ανεργία και όποιος δουλεύει ούτε να το σκέφτεται για διεκδικήσεις!
Συνάδελφοι, δεν περιμένουμε σωτήρες. Παλεύουμε στη ζωή οργανωμένα, μέσα από το σωματείο, αγωνιζόμαστε με τους συναδέλφους του κλάδου μας, με όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυταπασχολούμενους, τις γυναίκες.
Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για εμάς και κέρδος για τους  μεγαλοεργοδότες. Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων, για να πληρώνονται οι δανειστές. 
Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!
Δεν υπάρχει “έντιμος συμβιβασμός” με τους εργαζόμενους στην ανέχεια! Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που έχει σήμερα ως αίτημα τη συνολική κατάργηση των αντεργατικών νόμων που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση για να μπορεί να το αξιοποιεί με πλήρη ελευθερία η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο και φυσικά στον δικό μας. Ο “έντιμος συμβιβασμός” είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων.
Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:
o    Την ανάκτηση όλων των απωλειών  
o    Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα επίπεδα του 2009
o    Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους
o    Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
o    Κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας
o    Δωρεάν Υγεία-Παιδεία
o    Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
o    Μέτρα ανακούφισης για τους άνεργους
Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας!
Όχι άλλη ανοχή στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην ανασφάλεια για τους δανειστές και τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα χαμένα μεροκάματα, τα χαμένα δικαιώματα, έγιναν κέρδη και προνόμια για τους εργοδότες. Από τις μειώσεις των τελευταίων χρόνων, που επιβλήθηκαν με τους αντεργατικούς νόμους, οι κυβερνήσεις έκαναν δώρο στους εργοδότες 14 δις ευρώ! Δεν επιτρέπεται να χαρίσουμε 3τιες, μισθολογικές ωριμάνσεις! Δε μπορούμε να αποδεχτούμε το άθλιο καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που γίνεται κυρίαρχο και οδηγεί σε μισθούς των 200 και 300 ευρώ, τα ψίχουλα που δίνονται μέσω των απαράδεκτων προγραμμάτων απασχόλησης που συνεχίζονται απαράλλαχτα και με τη νέα κυβέρνηση.
Να μην περάσει ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια, η απογοήτευση!
Είναι πλέον φανερό “που πάει το πράγμα”. Η επίκληση των δημοψηφισμάτων δεν αποτελεί δημοκρατική ευαισθησία αλλά μεθόδευση ώστε να νομιμοποιηθούν εκβιαστικά και με το μαχαίρι στο λαιμό, οι νέες συμφωνίες από το λαό. Αντίστοιχα, οι κοινωνικοί διάλογοι που στήνει η κυβέρνηση έχουν στόχο να παραπλανήσουν και να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Να έχει ο νέος σφαγιασμός την αποδοχή των εργαζόμενων. Θέλουν να υπογράψουμε την καταδίκη μας!
Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης! Όχι άλλη υποχώρηση!
Με τη δύναμη μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε!
Να δυναμώσουμε το σωματείο μας, τις σωματειακές επιτροπές σε κάθε επιχείρηση και στις συνοικίες.
Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!
Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.

Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις 7 Ιουνίου στις 11:00 π.μ.
συζητάμε-αποφασίζουμε-σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας.

Προετοιμαζόμαστε για πανεργατική- πανελλαδική απεργία τον ερχόμενο μήνα

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11/6 στην πλ. Ελευθερίας στις 7μμ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου