Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ 10π.μ. ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες,
Η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου τιμά την εργατική πρωτομαγιά, τους εργάτες και τις εργάτριες που αγωνιστήκαν και θυσίασαν την ζωή τους για την εργατική τάξη, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τους αγώνες των εργαζομένων. Τιμάμε τους αγώνες του 1886 στο Σικάγο, όπου οι εργάτες ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρη δουλειά με δικαιώματα, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 1936 που διαδήλωσαν ζητώντας 8ωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Τιμάμε τους αδελφούς Χρήστο και Κώστα Χατζηγεωργίου που εκτελέστηκαν στο Ηράκλειο στη διάρκεια διαδήλωσης για την απελευθέρωση του τότε προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που είχε φυλακιστεί κατά την διάρκεια της απεργίας των τυπογράφων. Για αυτά τα αιτήματα πάλεψαν και φυλακίστηκαν οι 200 της Καισαριανής που εκτελέστηκαν την 1η Μάη του 1944 από τους Γερμανούς.  Ένας από αυτούς ήταν και ο πρόεδρος του σωματείου μας, ο Ναπολέων Σουκατζίδης, που δεν δέχθηκε να πεθάνει κάποιος άλλος στη θέση του και ο ίδιος να γλυτώσει και εκτελέστηκε με τους υπόλοιπους 199 κρατούμενους.
Από όλους αυτούς τους μεγάλους ήρωες και τους αγώνες από το Σικάγο ως την Καισαριανή και από κάθε γωνία της γης ως το Ηράκλειο παίρνουμε θάρρος, ελπίδα πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, κουράγιο για να συνεχίσουμε και να σηκώσουμε το ανάστημά μας, όχι μόνο για να κρατήσουμε τα όποια δικαιώματα μας έχουν απομείνει αλλά για να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ότι δεν θα υποδεχτούμε με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων. Το κλίμα αναμονής που έχει δημιουργηθεί  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και από την  εργοδοτική και κυβερνητική πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΗ, προσπαθεί απλά να κερδίσει την ανοχή μας στα νέα μέτρα που παίρνει, ανοχή στην κατεύθυνση που ακολουθεί που είναι η ίδια με εκείνες των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο «διηνεκές». Για το λαό υπάρχει ο «λιτός βίος» και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών…
Την ίδια στιγμή και αυτή η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, νέα προνόμια. Για τα συμφέροντά τους παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας.
Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, αξιοποιούν ανθρώπινες ψυχές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής.
Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα.
Είναι βέβαιο πως ετοιμάζουν νέα μέτρα και  οι εργαζόμενοι θα βρεθούμε ακόμα παραπάνω χωρίς δικαιώματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς την διασφάλιση της Κυριακής αργίας και τη νομοθετική κατοχύρωση της, με την Δημόσια Υγεία, Παιδεία και Ασφάλιση  να είναι σχεδόν  ανύπαρκτη.
Καμία αναμονή στην παραπάνω εξαθλίωση που μας ετοιμάζουν, καμία ανοχή στα νέα μέτρα που θα έρθουν από την κυβέρνηση, την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ μετά από τις διαπραγματεύσεις. Όπως και να τα ονομάσουν ένα είναι σίγουρο : το μόνο που παζαρεύουν και διαπραγματεύονται είναι το πώς το μεγάλο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο θα βγει αλώβητο από την καπιταλιστική κρίση που το ίδιο  έχει  δημιουργήσει πατώντας πάνω στις ζωές μας.
Εργαζόμενοι, άνεργοι,
είναι ώρα να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί! Όσο δεν οργανώνουμε την πάλη μας, τόσο τα μέτρα και οι νόμοι που θα παίρνουν  θα είναι εις βάρος μας. Είναι η ώρα να οργανωθούμε στα σωματεία μας, να είναι  αφετηρία η φετινή επέτειος της εργατικής πρωτομαγιάς για νέους αγώνες, για  νέες κατακτήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κλάδου η επιτυχία  της πρωτομαγιάτικης απεργίας.
ζητω η εργατικη πρωτομαγια

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ  10 πμ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με το ΠΑΜΕ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου