Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ-ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

 Αρκετά έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά το εργοστάσιο Ανακύκλωσης και την απόλυση εργαζόμενης ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Δυστυχώς η εργοδοτική ασυδοσία έχει φτάσει σε τέτοια σημεία, που πλέον χωρίς ενδοιασμούς οι εργοδότες, εκφράζουν αυτό που χρόνια προσπαθούν να κρύψουν “η ζωή του εργάτη έχει αξία, μόνο για όσο αυτός μπορεί να παράγει κέρδος.”


 Στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων προσφέραμε ουσιαστικά και τυπικά σωστή λύση για την ανάκληση της απόλυσης , την οποία η εργοδοσία αρνήθηκε. Απαντήσαμε στην εργοδοσία ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση συναδέλφου γιατί δεν μπορεί να μας έχει στην κορδέλα κινδυνεύοντας από τα ιατρικά απόβλητα τις αρρώστιες και διάφορά άλλα για να αυγατίζει τα κέρδη της και όταν θα έχουμε πλέον σακατευτεί να βρισκόμαστε στο δρόμο άνεργοι.

 Καλούμε την εταιρία να ξανασκεφτεί σοβαρά την απόφαση της και διευκρινίζουμε δημοσίως ότι οι εργαζόμενοι και το σωματείο είμαστε διατεθειμένοι να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις εφόσον η εταιρία δείξει ότι έχει διάθεση επίλυσης του ζητήματος στη βάση “μη απόλυσης όσων αρρωσταίνουν”.

Εμείς οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης που αυτές τις ημέρες χάνουμε τα μεροκάματα μας έξω από την πύλη του εργοστασίου μέσα στη βροχή και στην κακοκαιρία (μίας και η κα. Τσαουσίδη μας απαγόρευσε να βρισκόμαστε στο χώρο του διαλλείματος όσο πραγματοποιείται η στάση εργασίας), δεν το κάνουμε μονάχα από αλληλεγγύη στην συνάδελφο μας αλλά γιατί ξέρουμε καλά ότι είμαστε οι επόμενοι που θα σακατευτούν στη δουλειά και θα έχουμε την ίδια τύχη.

Στις 28/3/2015 η εργοδοσία επισκέφτηκε το εργοστάσιο όπου και μας ανέφερε τα εξής: «Δεν βρίσκω λόγο που κάνετε τις κινητοποιήσεις αφού έχω δηλώσει επίσημα ότι θα την ξαναπάρω μόλις γίνει καλά!!!», «Ότι λειτουργείτε σαν πρόβατα και με αυτό τον τρόπο σε 2 μήνες θα έρθει άλλος εργοδότης με αυτά που κάνετε», και πολλά άλλα μαργαριτάρια.

Σε αυτά εμείς οι εργαζόμενοι του εργοστασίου απαντάμε:
Πρώτον ακόμα και η δήλωση που έγινε για να επαναπροσληφθεί η συναδέλφισσα μας, έγινε μετά τις κινητοποιήσεις που κάναμε. Αν δεν είχαμε αυτή την ενότητα μεταξύ μας η συναδέλφισσα μας όπως και όσοι ερχόταν στην ίδια θέση, η εργοδοσία θα τους πετούσε στον δρόμο (Έχουμε πολύ καλή εικόνα για τα άλλα εργοστάσια ανακύκλωσης που οι εργαζόμενοι δεν λειτουργούν έτσι). Δεύτερον, δεν πήραμε καμιά γραπτή απάντηση σαν σωματειακή επιτροπή και σωματείο. Τρίτον, πρόβατο είναι κάποιος που πάει στην σφαγή όπως κάθε εργοδότης θέλει σήμερα, εμείς είμαστε εργάτες και διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματα που πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος που δουλεύει σε μια τόσο ανθυγιεινή εργασία. Τέταρτον η συγκεκριμένη εργοδοσία δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Σήμερα κλείνουμε 3 χρόνια από τον μεγάλο μας αγώνα για τα δικαιώματα μας. Εμείς ξέρουμε πώς να διεκδικούμε το κάναμε παλιά, το κάνουμε τώρα, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στο μέλλον.


Για όλα τα παραπάνω, προχωράμε σε στάση εργασίας την Δευτέρα 30/3/2015 12:00 με 16:00 και παρέμβαση στο Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου στις 18:00. 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου