Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Κυριακή 5 Απριλίου απεργούμε και απαιτούμε υπογραφή κλαδικής σύμβασης και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας (Συγκέντρωση 10:30 έξω απ’τα δικαστήρια)

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Το ζήτημα της Κυριακάτικης αργίας παραμένει ανοιχτό, αφού και η νέα κυβέρνηση βρίσκεται στην κατεύθυνση υλοποίησης της απαίτησης των πολυεθνικών και των μεγαλοεργοδοτών, που δεν είναι άλλη από το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου. Ενώ ως αντιπολίτευση διαβεβαίωναν την κατοχύρωση της Κυριακής ως αργία, τώρα δια στόματος υπουργού θα μειώσουν τις 7 Κυριακές που προβλέπει ο νόμος σε 5, αλλά θα δώσουν τη δυνατότητα στις Περιφέρειες να νομοθετούν ακόμα και για 52 Κυριακές! Και ξέρουμε καλά τι σημαίνει αυτό για τις Περιφέρειες και από την εμπειρία της Κρήτης…

Θέλουν να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο, χωρίς δικαιώματα αφού και ο κλάδος είναι χωρίς σύμβαση, με μισθούς πείνας, με ελαστικές μορφές απασχόλησης και με ωράρια λάστιχο.
Η όποια αναμονή ή υποχώρηση κάναμε μέχρι σήμερα, μας στοίχισε ακριβά με ένα σωρό δικαιώματα να χάνονται εν μια νυχτί και με αποκορύφωμα να μας απαιτείται να τους παραχωρήσουμε τη μοναδική μέρα ξεκούρασης που είχαμε, μένοντας μακρυά από την οικογένεια, τα παιδιά μας, τον κοινωνικό μας περίγυρο. Η κερδοφορία τους και οι σχεδιασμοί που κάνουν για να την ενισχύσουν απαιτούν εργαζόμενους ρομπότ και αναλώσιμους αφού μπορούν να μας αντικαταστήσουν οποιαδήποτε ώρα με το στρατό εφεδρείας δηλαδή τους ανέργους που οι ίδιοι δημιούργησαν για να μας εκβιάζουν.
Τώρα χρειάζεται να υψώσουμε τείχος αντίστασης και διεκδίκησης! Να διεκδικήσουμε ζωή αξιοπρεπή, με δικαιώματα, να μην συμβιβαστούμε να ζήσουμε με ψίχουλα εμείς και τα παιδιά μας! Πρέπει και γίνεται! Ξέρουμε καλά τον πλούτο που παράγουμε, είναι απαράδεκτο το 2015 να ζούμε σε τόσο άσχημες συνθήκες! Όμως χρειάζεται οργάνωση, συσσώρευση της εμπειρίας από κάθε χώρο δουλειάς, μαζικότητα, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη μεταξύ μας. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρά σωματεία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, με επιτροπές σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά.
5 Απριλίου απεργούμε και διεκδικούμε :
è  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας
è  Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο
è  Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου
è  Κλαδική σύμβαση, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους, 920€ βασικό μισθό. 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση με το σωματείο μας την Κυριακή 5 Απριλίου έξω απ’τα δικαστήρια 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου