Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ανέργων της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Να κάνουμε πράξη για άλλη μια φορά το σύνθημα της ταξικής αλληλεγγύης :
«Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται»

Καλούμε κάθε ιδιωτικό υπάλληλο από κάθε επιχείρηση του κλάδου, να συμπαρασταθεί έμπρακτα στους άνεργους συνάδελφους μας.

Να βοηθήσει στην ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων προσφέροντας  τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιχνίδια και σχολικά είδη, για τους συναδέλφους μας που βρίσκονται στην ανεργία και τις οικογένειές τους.
Σε μια περίοδο που  η ζωή των ανέργων επιδεινώνεται καθημερινά, που η ανασφάλεια αγγίζει κάθε οικογένεια και η ανεργία χτυπάει κάθε σπίτι σαν αρρώστια, είναι ανάγκη να γίνει υπόθεση όλων η ανακούφιση εκατοντάδων ανέργων του κλάδου μας ιδιαίτερα μπροστά στις γιορτές.
Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε την πραγματική δύναμη της οργάνωσης της ταξικής αλληλεγγύης, κόντρα στη λογική της φιλανθρωπίας και της διαχείρισης της φτώχιας.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε συναδέλφους που χρειάζονται άμεση βοήθεια, για να μπορούν και οι ίδιοι να παλεύουν με αξιοπρέπεια μέσα από το σωματείο τους για τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν ως άνεργοι αλλά και ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα του τσακίσματος μισθών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της φτωχοποίησης του λαού, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ικανοποιούνται οι πιο σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Κανένας μόνος του! Η κάθε βοήθεια να μην υποτιμηθεί, να προσφέρουμε ότι όλοι ακόμα και το πιο μικρό που μπορούμε να κάνουμε, για κάποιους είναι σημαντικό.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.     Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο ανεργίας
2.     Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
3.     Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων
4.     Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειας τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
5.     Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας
6.     Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που είναι το βασικότερο δικαίωμα του ανθρώπου, με στόχο την εξαφάνιση της ανεργίας. Κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας. Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
7.     Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκταση του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.
8.     Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
9.     Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
10.   Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων το διάστημα της ανεργίας.
11.   Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.
12.   Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.
13.   Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
14.   Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
15.   Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι και φτωχοί αγρότες.
16.   Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν, σε θέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
17.   Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δεν γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.
18.   Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.
19.   Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.
20.   Αύξηση της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους εργάτες και τους τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920 και κατάργηση των Προεδρικών διαταγμάτων που ισοπέδωσαν αποζημιώσεις.
21.   Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που χωρίζει τους νέους εργαζόμενους σε πάνω και κάτω των 25 ετών.
22.   Ενιαίο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, στην ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας που θα δίνει την δυνατότητα στο σπουδαστή να ειδικεύεται στο επάγγελμα με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και στην τεχνολογία.
23.   Όλοι οι εργαζόμενοι μαθητές-σπουδαστές να δουλεύουν 6ωρο με αποδοχές 8ωρου. Την περίοδο των εξετάσεων άδεια από την δουλειά με αποδοχές.
24.   Πρακτική άσκηση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η συλλογή τροφίμων, παιχνιδιών, σχολικών ειδών, κλπ, θα γίνεται καθημερινά στα γραφεία του σωματείου μας 7:00 – 9:00 μμ , στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου- 2Ος όροφος Τηλέφωνο : 6948184318
      
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Να κάνουμε πράξη για άλλη μια φορά το σύνθημα της ταξικής αλληλεγγύης :
«Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται»


Η Επιτροπή Ανέργων της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου