Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Χαιρετίζουμε τις δεκάδες μαθητικές διαδηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο Ηράκλειο. Χιλιάδες μαθητές με υποδειγματική ωριμότητα διεκδικούν το μέλλον τους κόντρα στο σχολείο όπου θεριεύει η κατηγοριοποίηση των μαθητών σε “καλούς” και “κακούς” η φτώχεια και ο υποσιτισμός.

Οι μαθητές έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν, να ξεσηκώνονται, να κινητοποιούνται. Δεν πραγματοποιούν «εθιμοτυπικές» κινητοποιήσεις όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός Παιδείας.  Ξεσηκώνονται ενάντια στο «Νέο Λύκειο» της αγοράς, την Τράπεζα Θεμάτων που οδήγησε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να μείνουν πέρσι μεταξεταστέοι ή στην ίδια τάξη, ενάντια σε ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο που τους εξοντώνει. Οι μαθητές ξεσηκώνονται γιατί οι γονείς τους αιμορραγούν οικονομικά από τα «ιδιαίτερα» και τα φροντιστήρια, γιατί τα σχολεία έχουν χιλιάδες κενά, γιατί κυβερνήσεις-Ε.Ε. και πλουτοκρατία τούς ετοιμάζουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, μια ζωή κόλαση.
Μπροστά στο φούντωμα των μαθητικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με απολύτως δίκαια αιτήματα που αφορούν το μέλλον τους και τη ζωή τους, το κράτος καταστολής της συγκυβέρνησης με τους εισαγγελείς και την αστυνομία επιστρατεύει λυτούς και δεμένους για να κάμψει το ηθικό των αγωνιζόμενων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Με συλλήψεις, εγκυκλίους που ζητούν από τους καθηγητές να γίνουν ακόμα και καταδότες και να αναφέρουν στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές τους πρωταίτιους των καταλήψεων, με απειλές στους γονείς των μαθητών που κινητοποιούνται με την κατηγορία της «παραμέλησης ανηλίκου», ακόμα και ξυλοδαρμούς. Από κοντά και οι γνωστοί «αγανακτισμένοι» γονείς, που παίζουν το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού για λογαριασμό της κυβέρνησης.
Καταδιώκουν τους μαθητές που διαπράττουν το «έγκλημα» του αγώνα και της διεκδίκησης!
Καταγγέλλουμε τις απειλές, την τρομοκρατία.
Η κυβέρνηση μιλάει για «αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών», την ίδια ώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ακόμα χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα! Την ώρα που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας ομολογεί ότι δεν θα καλύψει όλα τα κενά, τα σχολεία θα λειτουργούν «με επάρκεια κι όχι με πληρότητα», γιατί δεν δίνουν χρήματα για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Την ώρα που με απίστευτη θρασύτητα φτάνουν στο σημείο να ζητάνε από άνεργους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν εθελοντικά στα σχολεία για να καλυφθούν τα κενά!!!
Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργατικά σωματεία, λαϊκές επιτροπές έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε:
  • ενάντια στο «Νέο Λύκειο» της αγοράς, στο ταξικό σχολείο του αποκλεισμού και της αμάθειας. Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα ωράρια, τα φροντιστήρια και τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.
  • Να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων». Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό-προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.
  • Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές. Μόνιμοι διορισμοί καθηγητών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Καμία συγχώνευση τμήματος, κανένα κλείσιμο σχολείου.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές
  • Κανένας μαθητής να μην υποσιτίζεται. Έκτακτο κονδύλι στους δήμους για εξασφάλιση γεύματος για όλους τους μαθητές.
  • να καταργηθούν οι εσωτερικοί κανονισμοί και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών.
Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση και στη δουλειά. Αντιμαχόμαστε τη φτώχεια, τη σύγχρονη βαρβαρότητα της ανεργίας, των πλειστηριασμών, των χαρατσιών και της εκμετάλλευσης.
Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες. Καλούμε κάθε συνάδελφο να σταθεί δίπλα στους μαθητές.

Να γίνουμε όλοι μια γροθιά, γονείς-εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου